29 Nisan 2024 Pazartesi

FHKC'den liman işçilerine çağrı: İsrail'e giden silahları yüklemeyin

Liman işçileri başta olmak üzere işçilere ve sendikalara çağrı yapan FHKC, "Filistin Halk Kurtuluş Cephesi bütün sendikaları, özellikle liman işçilerini, silah, petrol ve doğal gaz taşıyanlar başta olmak üzere, siyonist işgale giden bütün gemileri yüklemeye son vermeye çağırıyor" ifadelerini kullandı.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), yaptığı yazılı açıklamayla tüm liman işçilerine siyonist İsrail'e giden hiçbir gemiyi yüklememe çağrısı yaptı.

"Filistin Halk Kurtuluş Cephesi bütün sendikaları, özellikle liman işçilerini, silah, petrol ve doğal gaz taşıyanlar başta olmak üzere, siyonist işgale giden bütün gemileri yüklemeye son vermeye çağırıyor" denilen açıklamada, petrol ve doğalgaz sektöründe, Arap şirketleri başta olmak üzere tüm şirketlere işgal ve şirketlerini boykot etme çağrısı da yapıldı.

İşgalle işbirliği yapan şirketlerle ilişkilenmenin Filistin halkına dönük soykırım, açlık, savaş ve kuşatma suçlarına da aktif katılım anlamına geldiği vurgulanan açıklamada, "Sendikaların işgal ve bağlı sendikalarla ilişkileri kesmeye yönelik spesifik düzenlemeler yapmasının, siyonist işgale karşı kapsamlı bir boykot örgütlenmesinin ve Filistin halkını katletmeye, aç bırakmaya ve kuşatmaya devam eden işgale silah, petrol, gaz ve çeşitli malzemelerin yüklenmesi ve taşınmasına ortak olmamanın gerekliliğini vurguluyoruz" denildi.

Açıklama, şöyle devam etti: "FHKC, İsrail'in en büyük silah sağlayıcısı ABD başta olmak üzere, işgale silah, malzeme ve petrol taşınmasını engelleyerek Filistin halkıyla dayanışma içerisinde olan herkesi selamlıyor. Gazze Şeridi'nde zulüm gören halkın ve Filistin halkının zaferi için dünyanın dört bir yanında çabalamaya devam eden sendikaları, mücadelelerini sürdürmeye, işgali boykot etmeye, meşruiyetine son vermeye ve silahların gidişini engellemeye çağırıyor."