5 Mayıs 2024 Pazar

ETHA GÜNDEM / 24 NİSAN 2024

-İstanbul ve Ankara'da gerçekleşen ev baskınlarında gözaltına alınan Kürt gazeteciler için DİSK/Basın-İş'te basın toplantısı düzenlenecek. (12.00)

-Askerde katledilen Sevag Balıkçı ve babası Garbis Balıkçı, Şişli Ermeni mezarlığında anılacak. (14.00)

-İzmir DEM Parti İl Örgütü'nde Kürt gazetecilerin gözaltına alınmasına ilişkin açıklama gerçekleştirilecek yapılacak. Mardin ve Şırnak'ta da açıklamalar olacak. (12.00)

-İHD İstanbul Şubesi, soykırımın 109. yılında bir kez daha "Ermeni soykırımını tanı, af dile, tazmin et" talebiyle basın açıklaması yapacak. (13.00)

-Eğitim-Sen İstanbul 4 Nolu Şube, Eyüp'teki Prof. Kaya Gürsel Ortaokulu önünde yapacakları açıklamayla, 1 Mayıs'a çağıracak. (15.00)

-DİSK 1 Mayıs 2024 çalışmaları kapsamında, Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu, TBB Başkanı Erinç Sağkan ve Anayasa hukukçusu Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu'nun katılımıyla Taksim Hill Otel'de "Ulusal ve uluslararası yargı kararları çerçevesinde 1 Mayıs, hukuk, Taksim" konulu basın toplantısı düzenleyecek. (12.30)

-DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, partisinin genel merkezinde kadın gündemine ilişkin basın toplantısı düzenleyecek. (13.00)

-DEM Parti Eşbaşkanları Balgat'taki genel merkezde seçim değerlendirmesi ve yeni dönem planlaması yapmak üzere toplanacak. Toplantının açılış konuşmasını Eş Genel Başkanlar Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan yapacak. (10.00)

-Eğitim-Sen Genel Merkezi Danıştay önünde, ihraç üyelere yönelik hukuksuz mahkeme kararları ve yargılama süreçlerine ilişkin basın açıklaması yapacak. (11.00)