14 Mayıs 2024 Salı

Elçi davasında polislerin beraati istendi

Kameralar önünde katledilen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin davasında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı polisler  Sinan Tabur, Fuat Tan ve Mesut Sevgi hakkında beraat yönünde mütalaa verdi. 

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin katledilmesine ilişkin süren davada savcı tutuksuz yargılanan polisler Sinan Tabur, Fuat Tan ve Mesut Sevgi hakkında beraat yönünde mütalaa verdi. 

Özyönetim direnişinde devletin saldırılarında Sur ilçesinde bulunan tarihi Dört Ayaklı Minare'nin zararına dikkat çekmek için 28 Kasım 2015 yılında yapılan açıklama sırasında Elçi, açılan ateş sonucu katledilmişti. 

Katliama ilişkin açılan davadan polisler Sinan Tabur, Fuat Tan ve Mesut Sevgi hakkında "bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan her biri hakkında 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası isteniyordu.

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, polisler hakkında beraat kararı verildiğini duyurdu. Eren, "Onlarca kamera önünde katledilen Baro Başkanımız Av. Tahir Elçi dosyasında 8 yılın sonunda Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı sanıkların Beraatı yönünde mütalaa verdi. O karanlık gün bir gün muhakkak aydınlanacaktır" dedi.

Elçi cinayetine dair dava duruşması 12 Haziran'da Diyarbakır 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.