26 Nisan 2024 Cuma

Eğitim-Sen: Mücadelemizi sürdüreceğiz

Eğitim-Sen Adana Şube Yürütme Kurulu 2020-2021 eğitim-öğretim yıl sonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sendika şubesinde yapılan açıklamada, eğitim sisteminin paralı hale getirilmesine tepki gösterildi, kamusal, bilimsel, demokratik, laik ve anadilinde eğitim hakkı için eğitim emekçilerinin mücadeleyi sürdürecekleri kaydedildi.

Eğitim-Sen Adana Şube Yürütme Kurulu eğitim-öğretim yıl sonuna ilişkin açıklama yaptı. Sendika şube binasında yapılan açıklamada Şube Sekreteri Süleyman Kavuncuoğlu konuştu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2020-2021 eğitim öğretim yılında yapısal sorunlarına yönelik somut ve çözüme dayalı politikalar geliştirilmediğine dikkat çeken Kavuncuoğlu, "Pandemi nedeniyle uygulanan uzaktan eğitim ile ilgili sorunların çözümü için gerekli adımların atılmadığı, eğitim alanında yaşanan yapısal sorunlara kalıcı çözümler üretilmediği görülmüştür" dedi.

Eğitime erişimde yaşanan sorunlar başta olmak üzere eğitimde dayatmacı politikaların sürmesi nedeniyle öğrencilerin ve öğretmenlerin mutsuz olduğunu belirten Kavuncuoğlu, eğitim sürecinde farklı dil, kimlik ve inançların dışlandığı, eğitimin zaten sorunlu olan niteliğinin daha da kötüleştiği, öğretmenlerin esnek, güvencesiz ve angarya çalışmaya zorlandığı bir eğitim sisteminin başarılı olmasının mümkün olmadığını kaydetti.

Herkesin eşit koşullarda yararlanabileceği bir eğitim hakkından bahsedebilmek için eğitimin fiziksel ve ekonomik yönden erişilebilir olması gerektiğini söyleyen Kavuncuoğlu şunları söyledi: "Her geçen gün daha fazla piyasa ilişkileri içine çekilen, okul öncesinden üniversiteye kadar bilimin ve laikliğin değil, milliyetçiliğin, ayrımcılıkların ve inanç sömürüsünün referans alındığı bir eğitim sisteminde eğitim ve bilim emekçileri olarak kamusal, bilimsel, demokratik, laik ve anadilinde eğitim hakkı için mücadelemizi sürdüreceğimiz bilinmelidir."