27 Nisan 2024 Cumartesi

'Değerlerimize sahip çıkacağız'

ANYAKAYDER'in düzenlediği iftar yemeğinde konuşan DEM Parti milletvekili Çiçek Otlu, "Mutlak tecridi yıkacağız, hapishanelerdeki değerlerimize sahip çıkacağız" dedi.

Anadolu Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAYDER), Esenyurt Salon Düğün Salonu'nda iftar yemeği verdi. Yemeğe, Barış Anneleri, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekili Çiçek Otlu ve çok sayıda kişi katıldı.

OTLU: TECRİDİ YIKACAĞIZ
DEM Parti İstanbul milletvekili Çiçek Otlu, özgürlük mücadelesinde şehit düşenleri selamlayarak sözlerine başladı. "Şehitlerin yüreğimizde yeri var. Bu özgürlük mücadelesinde anlamı çok büyük. O yüzden bu değerleri yaratmış olanlara bir kere daha selam olsun diyoruz" ifadelerini kullanan Otlu, şehitlerin mücadelenin sınırsızlığını gösterdiğini vurguladı.

Şehitlere mücadeleyi yükseltme sözü veren Otlu, şöyle devam etti: "Bir tane daha söz verdiğimiz yer var, hapishanelerdeki yüreklerimiz. Öncelikle İmralı Hapishanesi'nde bulunan sayın Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecridin kaldırılmasını istiyoruz. Bu özgürlük mücadelesinde Figen Yüksekdağların, Selahattin Demirtaşların, Gültan Kışanakların sesi olmak istiyoruz. Onlara para yatırdığımız için, onlara mektup gönderdiğimiz için tutuklayan AKP rejimine de buradan bir kez daha sesleniyoruz: Mutlak tecridi yıkacağız, hapishanelerdeki değerlerimize sahip çıkacağız."