26 Nisan 2024 Cuma

CPS işçileri: Ücretler ödensin, iş güvencesi sağlansın

DERİTEKS'in örgütlü olduğu CPS işçileri, fabrikanın devir işlemlerinin yapılmadığını,yaşanan sorunun işçileri etkilediğini belirterek ücretlerinin ödenmesini ve iş güvencesinin sağlanmasını talep etti.

İstanbul Tuzla Serbest Bölgede bulunan DERİTEKS'in örgütlü olduğu CPS Otomotiv işçileri, patronlar arasındaki anlaşmazlık gerekçesiyle fabrikanın devir işlemlerinin yapılmadığını, yaşanan sorunun ise kendilerinin çektiğini söyledi. İşçiler ücretlerin ödenmesini ve iş güvencesinin sağlanmasını talep etti.

Evrensel'de yer alan habere göre; CPS Otomotiv işçileri patronun Gebze'deki bulunan başka fabrikası olan CPS Pressform önüne giderek burada eylem yaptı. Taleplerini sıralayan işçiler iş güvencelerinin sağlanmasını, işyerinin geleceğine dair bütün belirsizliklerinin ortadan kalkmasını ve ödenmeyen ücretlerinin bir an önce yatırılmasını istedi.

DERİTEKS Genel Başkanı Musa Servi ve şube yönetiminin patronla yaptığı görüşme sonrasında yapılan açıklamada, patronun 15 Ocak Cuma gününe kadar taleplerin yerine getirilmesi konusunda adım atacağı bilgisi verildi.

İşyeri temsilcileri ve işçiler ise cuma gününe kadar adım atılmadığı takdirde, eylemlerini her yerde sürdüreceklerini ifade etti.