1 Mayıs 2024 Çarşamba

Çiğli Gıda TİS görüşmeleri yürüttüğü sendikayı yetkisiz ilan etti

Haklarını istediği için 74 işçiyi işten atan Çiğli Gıda A.Ş., toplu iş sözleşmesi görüşmeleri yürüttüğü Dev Turizm-İş'in yetkisiz olduğunu iddia etti.

Toplu sözleşme hakları gasp edildiği için iş bırakma eylemi yapan ve Kod-46 ile işten atılan 74 Çiğli Belediyesi işçisinin direnişini sürüyor. Çiğli Belediyesi bünyesindeki Çiğli Gıda A.Ş. işçilerin direnişine ilişkin açıklama yaptı.

DİSK'e bağlı Devrimci Turizm İşçileri Sendikası (Dev Turizm-İş) ile Çiğli Belediyesi arasında belediye bünyesindeki şirketlerden Çiğli Gıda A.Ş.'de çalışan işçilerle ilgili toplu sözleşme görüşmeleri devam ederken işçileri işten attı. Çiğli Gıda A.Ş. toplu iş sözleşmesi görüşmeleri gerçekleştirdiği sendikanın yetkisiz olduğunu iddia etti.

Sendika ile 14 Temmuz'da bir görüşme gerçekleştirildiğini ifade eden Çiğli Gıda A.Ş., sendikanın 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak şekilde, çalışmayan şirketten zam farkı talebinde bulunduğunu, buna ek olarak yine Ocak – Haziran tarihleri arasındaki ikramiye ödeneğini de talep ettiğini kaydetti.

Sendikanın talebinin karşılanamayağını belirten Çiğli Gıda A.Ş., hakkını arayan işçilerin eylemini hukuksuz olduğunu ifade etti. İşçilerin eylemi nedeniyle zarar ettiğini iddia eden Çiğli Gıda A.Ş., bu nedenle 74 işçiyi işten çıkarmak mecburiyetinde kaldığını söyledi. 

Çiğli Gıda A.Ş., görüşmelerin 'yetkisiz' sendika Dev Turizm-İş'in bağlı bulunduğu DİSK Bölge Temsilciliği ile devam ettiğini kaydetti.