29 Nisan 2024 Pazartesi

'Bizim olanı geri almak ve korumak için örgütlenelim'

Dersim'in Peri beldesinde DEM Parti Peri eşbaşkan adayları Naciye Aslan ve Orhan Çelebi, ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş'ın katılımıyla Sörek'te halk toplantısı düzenledi. Seçim çalışmaları sürecinde sadece oy istemenin değil, örgütlenmenin önemine işaret eden Gümüştaş, DEM Parti etrafında kenetlenme çağrısı yaptı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Dersim'in Peri beldesinde eşbaşkan adayları Naciye Aslan ve Orhan Çelebi seçim çalışmalarını sürdürüyor. Aslan ve Çelebi, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş'ın da katılımıyla Sörek köyünde halk toplantısı gerçekleştirdi.

Seçim çalışmaları kapsamında sadece oy istemenin değil örgütlenmenin de önemine işaret eden Gümüştaş, oy istemenin belediyeleri kayyumdan kurtarabilmek için ilk adım olduğunu, aynı zamanda toplumsallığı, kadın emeğini, dayanışmayı güçlendirmek için de örgütlenmeye ihtiyaç olduğunu vurguladı. Mahalle mahalle örgütlenmeye, meclisler kurmaya işaret eden Gümüştaş, "Bizim olanı almak, aldıktan sonra korumak için de bunu başarmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

"Burada Kürt hareketi, bütün emekçi sol, sosyalist hareket ve halkımızın ortak hareket etmesi, bu ortaklıkla Dersim'i kazanabilmek, kayyumdan da belediyelerimizi alabilmek önemli" ifadelerini kullanan Gümüştaş, geçmişten geleceğe bütün iktidarların Kürt, Kızılbaş, sosyalist gelenekleriyle savaştığını kaydetti. Kürt, Alevi, kadın düşmanı faşist bir iktidar gerçekliğiyle karşı karşıya olduklarını belirten Gümüştaş, ana muhalefetin de bu düşmanlıkta iktidarla irade birliği sağladığını vurguladı.

'İRADEMİZİ GÖSTERMEYE İHTİYACIMIZ VAR'
Gümüştaş, şöyle devam etti: "Nasıl yönetiriz, bizim belediyelerimize kaynak aktarılır mı, bizim başkanlarımızı başımızda tutarlar mı gibi bir sürü soru geçiyor aklımızdan. Bunların bizi sıkıştırdığı iddiasızlık noktası, tasfiye noktası. Oradan çıkıp, kafamızı doğrultup, hayır bizim partimiz var, bizim bir siyaset geleneğimiz var, bizim bir kere yoldaşlığımız var. Sizin gibi bürokrat siyaset ağalarıyla, esnaflarıyla çalışmıyoruz. Bunu söylemeye, bunun iradesini, bunun gücünü göstermeye ihtiyacımız var."

'EN ÇOK KADINLAR ANLATMALI'
Ana akım medyanın iki ittifak bloğu varmış gibi davrandığına işaret eden Gümüştaş, halkın DEM Parti ve adaylarıyla bütünleşip yürüyebilmesinin ve etraftaki herkese bunu anlatmasının önemini vurguladı. İktidarın en çok aile politikaları üzerinden toplumu gerici bir kutuplaştırmaya sevk ettiğine işaret eden Gümüştaş, bu nedenle en çok kadınların bu bağlamda söz kurmasına ihtiyaç olduğunu vurguladı.

'İKTİDARA KARŞI VARLIK MÜCADELESİ VERİYORUZ'
Gümüştaş, şöyle devam etti: "Mesele sadece mahalle, belde, ilçe, kent meselesi olmuyor bizim bakımımızdan. Biz bunların her birinde mevcut iktidara karşı varlık mücadelesi veriyoruz. Kazansak da vermeye devam edeceğiz, kazansak da geri çekilmeyecekler. Kazanımı koparmak için savaşmaya devam edecekler. O yüzden partimizi güçlendirmek, büyütmek, onun etrafında, meclislerde kendi birliğimizi güçlendirmek önemli. Bugün en çok bunun çağrısını yapmaya ihtiyacımız var."