29 Nisan 2024 Pazartesi

AGİF, 29. Kongresini Frankfurt'ta gerçekleştirdi

Frankfurt'ta 29. kongresini gerçekleştiren AGİF, yeni yönetimini belirledi. Kongrede, iç örgütlülüğü yükseltme, siyasal kitle çalışmasını geliştirme, gençlikle olan ilişkileri güçlendirmenin önemine dikkat çekildi. 

Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF), Frankfurt kentinde 29. kongresini gerçekleştirdi. Saygı duruşuyla başlayan kongre, divan seçimiyle devam etti. TSP, SKB, YS ve AGEB adına yapılan konuşmalarda kongre selamlandı, ortak çalışmayı büyütme isteği belirtildi.

Çalışma raporunun okunduğu kongre, tartışmalarla devam etti, geçtiğimiz dönemin faaliyetleri değerlendirildi. Yönetim kurulunun düzenli işleyişi, yerel derneklerle olan ilişkinin ve dernek çalışmalarının güçlendirilmesi ve kitle çalışmasının büyütülmesi hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. Daha sonra mali rapor kongreye sunuldu ve aklandı.

Perspektif raporuyla devam eden kongrede, özellikle iç örgütlülüğü yükseltme, siyasal kitle çalışmasını geliştirme, gençlikle olan ilişkileri güçlendirme gibi noktalara dikkat çekildi.

Son gündemde yeni yönetim ve denetim kurulu seçildi. Seçilen yönetim ve denetim kurulu üyelerine başarılar dilenmesiyle kongre sona erdi.