27 Nisan 2024 Cumartesi

ADGB'den DEM Parti'ye oy isteme çağrısı

Yurtdışında yaşayan halklara 31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken DEM Parti ile dayanışmayı büyütmeye çağıran Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB), memleketlerindeki herkese ulaşarak DEM Parti'ye oy çağrısı yapmasını istedi.

Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB), 31 Mart yerel seçimlerinde DEM Parti ile dayanışmayı büyütmeye çağırdı. Erdoğan ve AKP-MHP faşist ittifakının Türkiye ve Kürdistan'ı bir hapishaneye çevirdiği, baskı, şiddet, açlık ve yoksulluğun kol gezdiği bir süreçten geçildiği hatırlatılan açıklamada, "Halkların birbirine kırdırılarak, içte ve dışta savaşın tırmandırıldığı, demokratik söylem, protesto ve ve kendini ifade etmenin suç olarak sayıldığı bir Türkiye gerçeği ile karşı karşıyayız. On milyonlar açlık ve sefaletle boğuşuyor. Yoksulluk dibe vurmuş durumda. Yeraltı ve yerüstü zenginlikler, varlıklar bir bir peşkeş çekiliyor. Gelecek kaygısı olan binlerce genç Avrupa'ya göç ederek çözüm arama yoluna ve yarınlarına çözüm bulmak için acı ve sefalet çekiyor" denildi. 

'HALKIN ÖZ İRADESİNE SAHİP ÇIKMASI İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT'
Türkiye'nin karanlık ve faşizmin en barbar sürecini yaşadığı ifade edilen açıklamada, bu cehennemden kurtuluşun tek yolunun halkın iradesini ortaya koyarak duruma müdahale etmesi olduğu belirtildi. Demokratik tüm yolları sonuna kadar kullanarak faşist AKP-MHP'nin yüzünü milyonlara göstermekten
başka bir çare ve yol olmadığı kaydedilen açıklamada, "Bu nedenle 31 Mart yerel seçimleri halkın kendi öz iradesine sahip çıkması için önemli bir fırsat olmaktadır. 31 Mart seçimlerine kararlı adımlarla yürüyen DEM Parti Türkiye Kürdistan halklarının haklı ve meşru eşitlik ve demokrasi mücadelesinin iradeleştiği bir mücadele hattıdır" ifadeleri kullanıldı. 

'SEFERBERLİĞE VE ORTAK MÜCADELEYE'
Yurt dışında yaşayan halklara daha etkili katılımı sağlamak için memleketteki eş, dosta, akraba ya da dokunabildikleri herkese ulaşarak 31 Mart yerel seçimlerinde demokrasi ve insan hakları özgürlüğünden yana, savaşa karşı barış ve huzurlu bir gelecek için oy kullanmasını anlatmaya ve seferber etmeye çağrılan açıklamada, "Birleşik gücümüzü kullanarak demokratik hak ve özgürlüklerden yana olarak harekete geçirmeliyiz. ADGB olarak ortak mücadele gücümüzü hem 31 Mart seçimlerinde hem de yeniden Avrupa'da hortlatılan faşist çetelerin provokasyon ve saldırılarına karşı harekete geçirelim. Haydi seferberliğe ve ortak mücadele için omuz omuza vermeye" denildi.