4 Mayıs 2024 Cumartesi

ADGB: Gözaltılar derhal serbest bırakılsın

İstanbul ve İzmir'de gerçekleşen gözaltı saldırısının birleşik mücadelenin eylemci, militcan dinamiğine boyun eğdirmek amaçlı olduğunu belirten Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB), "Hiçbir saldırı ve faşist kuşatma bizi engelleyemedi" dedi. Gözaltıların derhal serbest bırakılmasını istedi. 

Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB), İstanbul ve İzmir merkezli gerçekleşen ev baskınlarında gözaltına alınan devrimcilerin derhal serbest bırakılmasını istedi. Toplumsal mücadele dinamiklerinin hemen her gün faşist saray rejiminin saldırılarına karşı dişe diş bir mücadele yürüttüğünü belirten ADGB, "Faşist rejim bir yandan Güney Kürdistan'a ve Rojava'ya yönelik hava saldırıları ve işgal girişimleri ile asker yığarken, bir yandan da Türkiye ve Kuzey Kurdistan'da baskı, gözaltı ve tutuklama saldırılarını artırarak sürdürüyor. Gün geçmiyorki, siyasi soykırım operasyonlarına bir yenisi eklenmesin. Hemen her gün örgütlü mücadele güçlerine bir sürek avına dönüştürülmüş operasyonlar gerçekleştiriliyor" denildi.

ESP, SKM, SMF ve Partizan okurlarına yönelik işkenceli gözaltılara dikkat çekilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve 31 Mart yerel seçimleri öncesinde gerçekleşen gözaltı saldırıları çok açık ki, kadınların mücadele iradesini kırmayı amaçlamakta, seçim çalışmalarını engellemeyi hedeflemektedir. Birleşik  mücadelemizin eylemci-militan dinamiğine boyun eğdirme çabasıdır. Bizler büyük mücadelelerin içerisinden geçerek birleşik eylem gücümüzü büyüttük. Hiçbir saldırı ve faşist kuşatma bizi engelleyemedi. Dün nasılsa, bugünde öyle... Haklı ve onurlu mücadelemiz faşizmin tüm saldırılarını boşa çıkaracaktır. Gözaltılar serbest bırakılsın! Biz kazanacağız!"