29 Nisan 2024 Pazartesi

ADGB, göçmenleri AfD karşıtı eylemlere çağırdı

Stuttgart'ta ADGB, tüm göçmenleri faşist AfD karşıtı düzenlenen eylemlere katılmaya çağırdı.

Almanya'nın Stuttgart kentinde bulunan Schollplatz'da Avrupa Demokratik Güç Birliği'nin (ADGB) çağrısıyla düzenlenen eylemde tüm göçmenler faşist Almanya için Alternatif (AfD) karşıtı eylemlere katılmaya çağrıldı. Almanca Çav Bella marşının söylenmesiyle başlayan eyleme MLPD de katıldı.

ADGB bileşenleri yaptığı konuşmalarla başta Türkiye ve Kürdistanlı göçmenler olmak üzere tüm göçmenlere yüz binlerin katıldığı eylemlere güç verme çağrısı yaptı.

MLPD de Almanya'da faşist hareketin yükselişini engellemenin ve geçmişte, Hitler döneminde yapılan gelişmeleri seyretme hatasına düşmemek için tüm ilerici antifaşist örgütlerle göçmenlerin yürüteceği birleşik mücadelenin gerekliliğine dikkat çekti.

ADGB'nin Almanca okunan metninde ise faşist AfD'nin yükselişinin bir tesadüf olmadığı, Hitler döneminde olduğu gibi bilinçli olarak Alman emperyalizmi tarafından körüklendiği, mülteci karşıtlığının, Arap ve Müslüman karşıtlığının kışkırtıldığı vurgulandı. Açıklamada, asıl amacın süren Rusya - Ukrayna savaşı ile Filistinli örgütlerin İsrail siyonizmine karşı başlattığı ulusal kurtuluş savaşı sürecinde olası bir bölgesel ya da dünya genelinde yaşanacak emperyalist savaşa hazırlanmak için faşist bir iktidarın kurulmasını sağlamak olduğu belirtildi.

ADGB'nin eylemi atılan enternasyonal sloganlarla, devrimci marşlarla sona erdi.