17 Mayıs 2024 Cuma

'10 Ekim katliamının sorumlusu iktidardır'

10 Ekim'de hayatını kaybedenler Mersin ve Hatay'da anıldı. Anmada, barış şehitlerini mücadelelerini sürdürme sözü verildi, katliamın üstünün örtülmesine izin verilmeyeceği kaydedildi. 

Ankara Gar'nda 10 Ekim 2015'de İŞID'in canlı bomba saldırı sonucu katledilen 104 Barış Şehidi Tarsus Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından Yarenlik Alanın'da anıldı.

Tarsus Emek ve Demokrasi Güçleri 10 Ekim Ankara Gar katliamının 6. yılında Yarenlik Alanı'nda yapılan açıklama ile katledilenleri andı. Çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütünün katıldığı anmada, Tarsus Pir Sultan Alevi Kültür Derneği Şube Başkanı Cuma Erçe, 2015 yılında gerçekleşen katliamları hatırlattı. Erçe, katliamın göz göre göre geldiğini söyledi ve şöyle devam etti: "IŞİD ile kamu görevlileri arasındaki ekonomik ve siyasi ilişkilere dair kanıtlara rağmen bu ilişkilerin açığa çıkarılması talepleri reddedildi. Katliamın tertiplenmesinde kamu görevlilerinin sorumlulukları açığa çıkarılmadı. Katliamın gerçek sorumluları yargı önüne çıkarılmadı."

Katliam politikalarının sorumlusunun İktidar olduğunu vurgulayan Erçe, "Kaybettiğimiz arkadaşlarımızın hesabını mutlaka soracağız. Bu çeteleri bölgemizde barındıran, onlara kol kanat geren yerli işbirlikçiler er ya da geç hesap verecek. Barış güvercinlerine verdiğimiz sözü asla unutmayacağız. Alevi, Sünni, inançlı, inançsız, Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez ve her dilden, her kültürden, her inançtan, her milliyetten Türkiye halkları kol kola barış türkülerini bu meydanlarda söylemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı

HATAY
İnsan Hakları Derneği (İHD) İskenderun Şubesi, eski bit pazarında açıklama yaptı. Katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının taşındığı eyleme çok sayıda kişi katıldı. İHD İskenderun Şube Eşbaşkanı Ayten Kılınç, katliamın acısının halen taze olup, gerçek sorumlularının bulunup yargılanmadığını kaydetti. Kılınç, bu katliamın üstünün örtülmesine asla izin vermeyeceklerini vurguladı.