28 Nisan 2024 Pazar

YPG Sözcüsü: İdlib operasyonuna katılacağımız iddiaları asılsızdır

YPG Sözcüsü Nuri Mehmud, YPG'nin İdlib operasyonuna katılacağı yönünde çıkan haberlerin asılsız olduğunu belirterek, "Birliklerimizin olası İdlib operasyonunda yer alacağı iddiaları asılsızdır" dedi.
Halk Savunma Birlikleri (YPG) Sözcüsü Nuri Mahmud, YPG-YPJ Güçlerinin İdlip operasyonlarında yer alacağı iddialarının spekülasyona dayalı dezenformasyon niteliği olduğunu belirtti.
 
İdlib ve çevresindeki yerlere yönelik olası askeri operasyon ihtimalinin artması ile beraber bazı medya kuruluşları güçlerimizin söz konusu operasyonda yer alacağına ilişkin iddialar ortaya atmaktadır diyen Nuri Mahmud, "Bu gibi iddiaların gerçekle hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır ve tamamen spekülasyona dayalı dezenformasyon niteliğindedir" dedi.
 
Mahmud, "YPG ve YPJ olarak güçlerimizin azılı bir terör örgütüne (IŞİD) yönelik kapsamlı operasyonlar yürütmekte olduğunu ve bu örgütün Kuzey Suriye topraklarından temizlenmesinin en temel ve öncelikli hedefimiz olduğunu bir kez daha belirtmekte fayda görüyoruz. Bizler, başta Efrin'de işgalini meşrulaştırmaya çalışan işgalci Türk devleti ve onun desteklediği IŞİD'e karşı meşru ve haklı bir direniş savaşı yürütmekteyiz. İdlib'te birliklerimize ait herhangi bir gücümüz bulunmamaktadır" diye belirtti.