19 Nisan 2024 Cuma

Temelli: Sanki Danıştay üyesi değil AKP kadın kolları başkanı

Danıştay üyesi Aysel Demirel'in açıklamasına tepki gösteren HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli: ?Sanki Danıştay üyesi değil AKP?nin kadın kolları başkanı. Sizler bağımsız yargısınız. 24 Haziran?dan sonra bütün bu suçların hesabını soracağız.?
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Muğla’nın Milas ilçesinde seçim bürosu açılışına katıldı. 
 
Temelli, burada yaptığı konuşmada, “7 Haziran’a giderken ne tezgahladılarsa yine aynı senaryolarla karşımızdalar. 1 Kasım’a giderken ne kadar savaş, şiddet dili, nefret söylemi varsa yine onlarla karşımıza çıkıyorlar. HDP’yi baraj altında bırakamayacaklarını anladılar, savaş tamtamlarını çalmaya başladılar. Tüm bunların seçim siyaseti olduğunu herkes biliyor. Biz de oylarımızla buna son vereceğiz” dedi. 
 
HDP'ye güç veren şeyin farklılıkları ve zenginlikleri olduğunu dile getiren Temelli, “Bu ülkeyi var eden farklılıklarımızdır. Bu ülkenin eşit yurttaşları olduğumuzda bu savaş iktidarından kurtulabiliriz. Şimdi Kürt'ün Türk'e, Türk’ün Kürt'e, Ermeni’nin Alevi’ye sahip çıkma zamanıdır. Aramıza düşmanlık tohumu ekmek isteyenlere karşı tek yol yana yana gelmektir. Barajı yıkma, omuz omuz verme zamanıdır” diye konuştu. 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Kürt sorunu yoktur” açıklamasına tepki gösteren Temelli, şunları söyledi: “Bu ülkede Kürt sorunu olduğu için demokrasi sorunu var, işsizlik, yoksulluk sorunu var. Kürt sorunu turnusol kağıdıdır. Kürt sorununu çözmeden bu ülkedeki diğer sorunları çözemeyiz. Bu ülkede demokrasi sorununu çözerseniz, Kürt sorununu da çözersiniz. Onlar bu sorunları çözmeden, bu sorunlardan beslenerek bir iktidar var ediyorlar.”
 
DANIŞTAY ÜYESİ Mİ AKP KADIN KOLLARI BAŞKANI MI? 
 
Danıştay üyesi Aysel Demirel'in “Muharrem İnce zihniyetindekilerin yaşattıklarını unutmadık unutmayacağız" açıklamasını da eleştiren Temelli, “Tüm kamu görevlileri HDP barajın altında kalsın diye seferber olmuş. Trafikten terörle mücadeleye kadar teyakkuz halinde. Aman HDP siyasi faaliyet yürütmesin, görünmesin diye. Bütün valiler AKP propagandası yapmakla görevli, ilçe ilçe dolaşıp halkı tehdit ediyor. 19 vali YSK’ya sandık taşınsın diye, HDP’liler ulaşamasın diye yazı gönderiyor. Bugün de Danıştay üyesi konuşmuş; sanki Danıştay üyesi değil AKP’nin kadın kolları başkanı. Böyle bir hukuk tanımazlık olamaz. Sizler bağımsız yargısınız. Sizin vazifeniz hukuku korumak. Bunlar sanıyorlar ki, bu iktidar hep iktidar olarak kalacak. Sizler bu halka hizmet için varsınız. İçinde suç barındıran talimatları yerine getirmeyin. 24 Haziran’dan sonra bütün bu suçların hesabını soracağız.”
 
Temelli'nin gündemindeki bir diğer konu, Kadıköy'de polisin şiddetine maruz kalan liseli öğrencilerdi. Öğrencilerin demokratik haklarını kullandığını ve eğitim sistemini eleştirdiğini söyleyen Temelli, “Bu ufacık protestoyu bu denli şiddetle bastırmaya çalıştılar. Çünkü eğitim sistemini bu hale getirenler suçlu olduklarını biliyorlar” dedi, iktidarın öğrenciye de düşman olduğunu kaydetti.  
 
HALK IMF KEMERİYLE BOĞAZINI SIKTIRMAYACAK
 
“O kadar çok sorunumuz var ki, tüm bu sorunları 24 Haziran’dan sonra hem Demirtaş’ın hem HDP’nin programlarıyla hep birlikte aşacağız. Diyorlar ki bir enkaz var, olsun, o enkazı kaldıracak güç HDP’de var” diyen Temelli, IMF'yi kabul etmeyeceklerinin mesajını verdi. Temelli, “Bu halk bir kez daha IMF’'nin kemeriyle boğazını sıktırmayacak” dedi.