19 Mayıs 2024 Pazar

Soylu muhalefete aba altından sopa gösterdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Seçim sonuçlarına ilişkin toplumsal hareketlilik meydana getirmeye çalışanlara karşı tedbirlerimiz olacak" diyerek muhalefeti tehdit etti.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 31 Mart yerel seçimlerinin güvenliğine ilişkin açıklama yaptı.
 
Her seçim döneminde seçim usulsüzlükleri, şaibeli sandık sonuçları, sahte ve taşıma seçmen, oy hırsızlığı gibi skandallarla adı gündemden düşmeyen AKP hükümetinin icraatları ortadayken, İçişleri Bakanı Soylu bu suçlamalar sanki kendileriyle anılmıyormuş gibi söz konusu suçlamaları muhalefete yöneltti.
 
"Hiç kimsenin seçimlere şaibe veya gölge düşürmesine, kimsenin keyfine göre seçimin ikliminin bozulmasına, Türkiye siyasetine ve Türkiye demokrasisine iftira atılmasına da müsade etmemek gerekir" ifadelerini kullanan Soylu, seçim güvenliğine ilişkin tedbirlerin şimdiden alınmaya başlandığını söyledi.
 
'SEÇİM ÜZERİNDEN KAOS OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR'
 
Uluslararası kuruluşlarca dahi Türkiye'deki seçimlerde birçok kez hile yapıldığına dair raporlar ve tespitler ortadayken, Soylu, "Bugüne kadar hiçbir seçimden sonra sonuçlara etki edecek bu çapta bir itiraz vuku bulmamıştır" iddiasında bulundu.
 
Bir teyakkuz halinde olduklarını, kamera sistemleri, jeneratör ve aydınlatma eksiği olan yerlerin ihtiyaçlarının karşılandığını kaydeden Soylu, "Son yıllarda sürekli olarak seçim güvenliği üzerinden bir baskı ve kaos oluşturulmaya çalışıldığı" iddiasında bulunarak muhalefeti hedef gösterdi.
 
ABA ALTINDA SOPA GÖSTERDİ
 
Yurt genelinde birçok adreste görülen, bir dairede 100'ün üzerinde seçmen kaydı yaptırıldığı ortaya çıkan taşıma seçmen skandalına ilişkin "Bu sefer adres taşıma ve ölü seçmen şaibesi ortaya koymaya çalıştılar" ifadelerini kullanan Soylu, aba altında sopa gösterdi.
 
"Sosyal medya üzerinden spekülasyonlar yaparak seçim sonucunu etkilemeye veya toplumsal bir hareketlilik meydana getirmeye çalışan kişilere karşı tedbirlerimiz olacak" diyen Soylu, Bilişim Suçları polisinin sosyal medyada takipte olduğunu ifade ederek muhalefete mesaj verdi.