27 Temmuz 2024 Cumartesi

'Şişli Etfal yeniden faaliyete geçsin'

Hastaneleri sağlam olmayan bir kentin depreme dirençli bir  kent olamayacağı ortadayken İstanbul'da çok sayıda hastanenin çürük olduğu ortaya çıktı. Şişli halkı yaptıkları açıklamada başta, "Şişli Etfal yeniden faaliyete geçsin istiyoruz. Acil servisinin ve polikliniklerin hemen açılmasını talep ediyoruz" taleplerini yineledi.

İstanbul'da Şişli halkı, "Şişli Etfal yeniden faaliyete geçsin istiyoruz. Acil servisinin ve polikliniklerin hemen açılmasını talep ediyoruz" diyerek taleplerini yineledi.

Şişli Etfal Dayanışmasından Evin Doğu, hastaneleri sağlam olmayan bir kentin depreme dirençli bir kent olamayacağının altını çizdi ve hastanelerin pek çoğunun daha bugünden çürük olduğunun ortaya çıktığını kaydetti. Cerrahpaşa Tıp'ın ödeneksizlikten binalarını yenileyemediği için ölüme terk edildiğini ve hastanenin hizmet ve eğitim veremez duruma geldiğini söyleyen Doğu, "Çapa Tıp can çekişiyor. 102 binanın olduğu hastanenin inceleme yapılan 56 binasından 50 tanesi her an yıkılabilecek durumda. Hastanenin sağlık emekçileri, öğrenciler ve hastalar o binaları kullanmaya devam ediyor. Haseki Hastanesi ile Haseki Kardiyoloji Enstitüleri, binaları güvenli olmadığı gerekçesiyle kapatıldı. Kağıthane Devlet Hastanesi binaları yüksek riskli bulunarak boşaltıldı. Bakırköy Kadın Doğumevi ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi boşaltıldı. Basına yansıyan bilgilere göre, Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi, Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Siyami Ersek Hastanesi, Samatya Devlet Hastanesi, Haydarpaşa Numune Hastanesi de sırada" ifadelerini kullandı.

Doğu, Şişli Etfal dahil, İstanbul'da kamu hastaneleri öncelikli olmak üzere tüm hastanelerin deprem dayanıklılık test ve analizlerinin İBB veya güvenilir kurumlar tarafından yapılması gerektiğini, sonuç raporlarının şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini söyledi. "Güçlendirme yapılabilecekler hızla güçlendirilmeli, güçlendirmeyle kurtarılamayacak olanlar yıkılıp yenileri yapılmalıdır" diyerek sözlerine devam eden Doğu, "Deprem gerçeği, Şişli ve çevresinde yaşayan yüzbinlerce insanı da tehdit ediyor. Enkazdan kurtulup, ayakta kalabilen uzaktaki bir hastane yolunda can vermek, sevdiklerimizi çaresizce kaybetmek istemiyoruz" dedi.

Doğu, taleplerinin açık ve net olduğunu söyledi: "Şişli Etfal yeniden faaliyete geçsin istiyoruz. Acil servisinin ve polikliniklerin hemen açılmasını talep ediyoruz. İstanbul depremi kapıdayken, bu konu daha fazla sürüncemede bırakılmamalıdır. Bugün buradan, enkaz altında kalmayalım, kalırsak da hastanesiz kalmayalım diye hep birlikte ses veriyor, yetkilileri uyarıyoruz. Hem Şişli, hem İstanbul için haykırıyoruz. Bu sesi duyun. Hastanelerden başlayarak, Türkiye'nin kalbi bu dünya kentini, İstanbul'u depreme hazır hale getirin. Soruyoruz: Sesimizi duyan var mı?"

Şişli Belediye Başkanı Muharrem Keskin "Şişli Etfal, bizim kırmızı çizgimiz mutlaka ve mutlaka Etfal Hastanesinin yeniden yapılmasını sağlayacağız" diye vurguladı.