17 Mayıs 2024 Cuma

Şerzan Kurt?u katleden polis tahliye edildi

Muğla'da devrimci, demokrat ve yurtsever öğrencilere yapılan saldırılar sırasında Şerzan Kurt'u vurarak öldüren polis Gültekin Şahin'e verilen hapis cezası bir kez daha bozuldu. Katil polis serbest bırakıldı.
Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Şerzan Kurt, 12 Mayıs 2010 tarihinde Kürt öğrencilere yönelik yapılan saldırıda polis tarafından vurularak katledilmişti. Şerzan'ı vuran polis Gültekin Şahin ise tutuklanmıştı.
 
Şahin'e verilen hapis cezası Yargıtay tarafından 'haksız tahrik indirimi' yapılmasına karar verilerek ve Şahin'in mahkemeye saygılı davrandığı gerekçe gösterilerek bir kez daha bozuldu, katil polis tahliye edildi.
 
ÖNCE MÜEBBET SONRA TAHLİYE
 
Şerzan Kurt'u vuran polis Gültekin Şahin hakkında Muğla Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'olası kasıtla nitelikli adam öldürme' suçundan dava açılmış, görülen duruşmada Gültekin Şahin'i önce ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. Ardından olayı olası kasıtla işlediğine kanaat getirerek cezası 20 yıla indirilmişti. Heyet daha sonra, olay günü sanığın yanında başka bir polisin daha silah kullanması ve olay yerinde 7.65 mm çapında tabanca mermisi bulunmasını dikkate alarak Şahin'i sekiz yıl hapis cezasına çarptırıp tahliye etmişti.
 
Yargıtay 1. Ceza Dairesi, 14 Nisan 2014'teki ilk kararında, Şahin'e 'haksız tahrikle kasten öldürme'den hapis istemiş, yeniden yargılanan Şahin 16 yıl alarak, tutuklanmıştı.
 
İtiraz üzerine dosya yeniden Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin önüne geldi. 1. Daire, 5 Aralık'ta, 'ağırlaştırılmış yaralama' suçundan ceza istemiyle kararı bozdu. Kurt'un içinde olduğu gruptan taş atıldığı gerekçesiyle haksız tahrik indirimi yapılmasına, Şahin için mahkemeye saygısından ötürü indirime gidilmesine karar verildi ve Şahin bir kez daha tahliye edildi.