28 Mart 2024 Perşembe

'Pişmanlık' dayatılan Barış Annesi tahliye edilmiyor

Barış Annesi Hanse Bulut, "pişmanlığı" kabul etmediği için tahliye edilmeyerek infazı 3 ay ertelendi.

İzmir Şakran Kadın Kapalı Hapishanesinde tutsak edilen 66 yaşındaki Barış Annesi Hanse Bulut'un tahliyesine 3 gün kala, tahliyesi 3 ay ertelendi. "Pişmanlık" dayatılan Barış Annesi Bulut, bu dayatması kabul etmediği için tahliye edilmedi.

Bulut, çocuklarıyla yaptığı telefon görüşmesinde cezasının hapishane yönetimi tarafından keyfi bir şekilde 3 ay ertelendiğini aktardı. Annesinin infazının ertelenmesine tepki gösteren Abdullah Bulut, "66 yaşındaki bir kadının cezası bitmesine rağmen hangi hakla infazı yakılıyor. Bu ne insanlığa ne de vicdana sığmıyor. Yaşlı ve hasta bir kadın cezaevinde ölse kim hesabını verecek? Annem hipertansiyon ve diyabet hastasıdır. Hastalıkları cezaevinde daha da ağırlaşmıştır. Biran önce tahliye edilmesini istiyoruz" dedi.

İzmir'in Konak ilçesine bağlı Çimentepe'de yaşayan Hanse Bulut 10 Eylül 2021'de gözaltına alınıp tutuklanmıştı. Bulut, 2015'te Mardin'in Nusaybin ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasakları döneminde evinden çıkamadığı için hakkında "Örgüte yardım ettiği" iddiasıyla açılan davada verilen 2 yıllık hapis cezasının onanması üzerine tutuklandı.