26 Nisan 2024 Cuma

'Koray Başar onurumuzdur'

Ankara'da bir araya gelen sağlık meslek örgütleri, Doç. Dr. Koray Başar'a dönük organize saldırıya tepki göstererek, tüm tehdit ve saldırılara rağmen hekimlik değerlerini savunmaya devam edeceklerini vurguladı.

Ankara'da Türk Tabipleri Birliği (TTB) önünde bir araya gelen sağlık, emek ve meslek örgütleri, Türkiye Psikiyatri Derneği (TPD) bir önceki dönem genel başkanı Doç. Dr. Koray Başar'a dönük saldırıya tepki gösterdi. TTB, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve TPD üyelerinin katıldığı eylemde ortak açıklamayı TPD Genel Başkanı Ejder Yıldırım yaptı.

Yıldırım, saldırganların derhal yakalanması çağrısında bulundu. "Herkes için sağlık çabası içindeki bizler, herkesin şiddet uygulayabileceği bir iklimde çalışmaya mahkum olduk. Tam da bu ortamda Koray Başar savunduğu ilkeler nedeniyle planlı bir saldırıya maruz kaldı" diyen Yıldırım, tüm tehdit ve saldırılara rağmen tıp bilgilerini insan hakları çerçevesinde kullanmaya devam edeceklerini söyledi.

"Hekim andında yapılan değişiklikle başlayan bu süreç artık hakikati, insani ve hekimlik değerlerini savunan hekimlerin hedef haline getirilmesine dönüştü. Hakikati savunmak sadece bizlerin sorunu olmamalı. Hakikati savunmak insan olmanın, erdemin bu topluma sorumluluğu olan herkesin her devlet kuruluşunun görevidir" ifadelerini kullanan Yıldırım, sağlıkta şiddetin sokaklara taştığına dikkat çekti.

Olayın takipçisi olacaklarını kaydeden Yıldırım, şöyle devam etti: "Hekimliğin evrensel değerlerini hiçe sayan bu saldırı, ülkenin geleceği açısından ciddi bir tehdittir. Bu saldırı için üzgün ve öfkeliyiz. Hekimler olarak ne kadar saldırı ve tehdit altında olursak olalım görevimizin başında olacağız. Ancak biliyoruz ki sorumlu devlet kurumları bu saldırıları engelleyecek tedbirleri almakla yükümlüdür."
 
Açıklama, "Susmuyoruz, korkmuyoruz, hiçbir yere gitmiyoruz" ve "Koray Başar onurumuzdur" sloganlarıyla son buldu.