2 Mayıs 2024 Perşembe

Kobanê'de Penahî'nin idam kararının çekilmesi için miting

Kobanê'de İran'ın hakkında idam kararı verdiği Kürt siyasi tutsak Ramin Hossein Panahî için miting düzenlendi.
İran rejiminin Kürt siyasi tutsak Ramin Hossein Panahî'ye yönelik verdiği idam kararına tepkiler büyüyor. Kobanê'de bir araya gelen yüzlerce kişi idam kararının geri çekilmesi talebiyle miting düzenledi.
 
Özgür Kadın Meydanı'nda toplanan kitle "İdama hayır", "Ramîn Penahî'ye özgürlük" ve "Penahî'nin idam edilmesi insanlığın katledilmesidir" yazılı pankartlar açtı. SYPG, TEV-DEM, Kongreya Star, Şehit Aileler Kurumu, Kültür Sanat Merkez ve YCR katıldığı mitingde konuşan Kobanê Kanton Meclisi Eşbaşkanı Enwer Muslim, "Penahi insanlık ve kardeşlik için ırkçılığa karşı mücadele etti. İdam edilmesi insanlığın idam edilmesidir" dedi.
 
PYD Eşbaşkanı Dilber Yusuf ise "Bugün bu idam kararına susan bütün grup, örgüt, parti ve insan hakları örgütleri bu idamı onayladığını anlamına gelir" diye kaydetti. İnsan hakları derneklerinin bu duruma acil müdahale etmesi gerektiğini belirten Yusuf "Bu insanlık suçuna gözlerinizi kapatmayın" dedi.
 
Eylem boyunca "Yaşasın Rojhilat direnişi", "Yaşasın zindan direnişi", "Şehitler ölümsüzdür" ve "Penahî'ye özgürlük" sloganları atıldı.