4 Mayıs 2024 Cumartesi

Karyer'den seslendiler: Yaşam zincirinin halkası olun

Sosyalistlerin kurduğu yaşam alanında 8 Mart'ı kutlayan kadınlar yaşam zincirinin bir parçası olması için kadınlara çağrı yaptı. Harbiye/Karyer'den seslenen kadınlar, birbirlerinden aldıkları güçle mücadele edeceklerini ve hesap soracaklarının altını çizdi.

Hatay Afet Kadınlar Birlikte Güçlü, Antakya'nın Defne ilçesinde ESP ve SKM deprem gönüllülerinin kurduğu Harbiye/Karyer'deki yaşam alanında da 8 Mart'ı kutladı.

"Kadın, yaşam, özgürlük", "Kadınlar birlikte güçlü", "Öfkemiz büyük acımız kadar" dövizleri ve "Bu kenti, yaşamı yeniden kuracağız" pankartın açıldığı eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Züleyha Gülüm de katıldı.

Basın metnini okuyan sosyalist kadınlardan Gamze Toprak, depremin ilk anından itibaren halklarla dayanışmayı örgütlediklerini hatırlattı. Bu yıkıntıların ardından mücadeleden aldıkları güçle söz verdiklerini belirten Toprak, "Bu şehri yeniden kuracağız" dedi.

"Yaşamlarımızdan ve birbirimizden vazgeçmedik, vazgeçmiyoruz" diyen Toprak, kurdukları yaşam zincirine işaret ederek "Birimizin daha kirpiği düşmeyene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Buradan sesimizi duyan her kadının deprem bölgesine gelerek ya da olduğu yerden bu zincirin bir halkı olmaya davet ediyoruz" çağrısı yaptı.