8 Mayıs 2024 Çarşamba

Kalın Saray'ın yeni işgal planını açıkladı: Güvenli bölgenin kontrolü Türkiye'de olacak

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD Başkanı Trump tarafından gündeme getirilen "güvenli bölge"ye ilişkin konuştu, kontrolünün Türkiye'de olacağını açıkladı.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beştepe'te yapılan Kabine Toplantısı gündemine ilişkin basın toplantısı düzenledi. 
 
Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan'ın ABD'nin Suriye'den çekilişi ve ikili konuları görüşmek üzere 23 Ocak'ta Moskova'ya gideceğini açıklayan Kalın, Türk devletinin yeni işgal planını da açıkladı.
 
Kalın, "güvenli bölge" adı altında işgal edilecek alanların kontrolünün Türk devletinde olacağını duyurdu. Kalın, ABD Başkanı Trump "güvenli bölge oluşturulacak" açıklamasına ilişkin olarak şunları söyledi: "Trump'ın bu teklifine olumlu baktığımızı ifade ettik. Bu Cumhurbaşkanımızın 4 yıldır bahsettiği öneridir. Obama, Merkel, Fransa, İngiltere ve diğer ülkeler bunu olumlu buldu ama gereği yapılmadı."
 
Kalın, "güvenli bölge"ye ilişkin görüşmelerin sürdüğünü, yarın Genelkurmay Başkanı'nın Brüksel'de ABD Genelkurmay Başkanı ile bu konuyu görüşeceklerini söyledi. 
 
Kalın, "Sayın Cumhurbaşkanımız bugün grup toplantısında da ifade etti; buranın kontrolü Türkiye'de olacak" diye konuştu.