6 Mayıs 2024 Pazartesi

İşkence gören Gerez süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladı

İHD, Trabzon Beşikdüzü T Tipi Hapishanesi'nde işkence gören Ahmet Gerez'in süresiz, dönüşümsüz açlık grevine başladığını duyurdu, işkenceye son verilmesini istedi.
İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishaneler Komisyonu, Erzurum Oltu T Tipi Hapishanesi'nden Trabzon Beşikdüzü T Tipi Hapishanesi'ne sürgün sevk edilen, sevk edildiği hapishanede işkence gördüğü için süresiz, dönüşümsüz açlık grevine başlayan Ahmet Gerez için basın toplantısı yaptı.
 
Açıklamada söz alan Ahmet Gerez'in kardeşi Zozan Gerez, Ahmet Gerez'in 20 yıldır hapishanede olduğunu söyledi, birçok kez yeri değiştirildiğini kaydetti. Ahmet Gerez'in 11 gün önce Trabzon Beşikdüzü T Tipi Hapishanesi'ne sevk edildiğini söyleyen Gerez, "Bir hafta sonra beni arayarak, sesi titrer halde kendini zor bir şekilde ifade ederek 'Çok kötü durumdayım. Bizi dört arkadaşla beraber Trabzon'a getirdiler. Darp ettiler, işkence yaptılar. Üstümüzdekileri aldılar ve şimdi soğuk bir odaya tutuyorlar. Zor durumdayız, sesimizi duyur' dedi. Abim kötü bir durumda olmasaydı bana telefon edip bunları söylemezdi, beni üzmezdi" dedi.
 
Ağabeyine yönelik işkenceye son verilmesini isteyen Gerez, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:
 
"Erzurum'da bir arkadaşlarını hücreye atacaklarmış. Cezaevindekiler izin vermemiş, kapıları kapatmışlar. Arkadaşlarını vermek istememişler. Sabah olunca da abimle birlikte dört kişiyi alıp Trabzon'a sevk etmişler. Ağabeyinm bugün itibariyle süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladı."