29 Nisan 2024 Pazartesi

HBDH Gençlik Milisleri'nden Bursa'da eylem

Bursa'da faşistlere ait olduğunu belirttikleri bir dershanenin deposunu ateşe verdiklerini duyuran HBDH Gençlik Milisleri, eylemi intihara sürüklenen Sibel Ünli şahsında gençliğe adadıklarını belirtti. HBDH Gençlik Milisleri, gençleri HBDH saflarına katılmaya ve faşizmden örgütlü mücadeleyle hesap sormaya çağırdı. 

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Gençlik Milisleri, Bursa'nın Nilüfer ilçesinde faşistlere ait olduğu belirtilen özel bir dershanenin deposunu ateşe verdiklerini duyurdu.

HBDH'nin gençliğin kurtuluş gücü olduğu belirtilen eyleme ilişkin açıklamada, sermayedar ve iktidar yanlılarının çocuklarının yurt içi ve yurt dışında sefa içinde yaşarken Türkiye ve Kürdistan'da emekçi halkın insanlık dışı koşullarda yaşamaya mahkum edildiği, ölüme sürüklendiği kaydedildi. 

'EYLEMİMİZİ SİBEL ÜNLİ ŞAHSINDA GENÇLİĞE ADIYORUZ'
"HBDH Gençlik Milisleri olarak, 8 Nisan günü Bursa/Nilüfer'de harekete geçtik. İktidar destekçisi özel bir dershanenin deposunu ateşe verdik! İzmir yolu olarak bilinen en işlek cadde de bulunan dershane deposunda ağır hasar oluştu. Eylemimizi, Sibel Ünli şahsında, tüm gençliğe adıyoruz. Gençliğin kurtuluşu birleşik devrimdedir! Gençliğe sesleniyoruz; HBDH Milislerine katılın! Eğitimde eşitsizliğe karşı, sömürüye ve yozlaşmaya karşı HBDH saflarında örgütlenin! Faşizmden hesap sorun. Yaşasın HBDH! Yaşasın birleşik devrimimiz!"