29 Nisan 2024 Pazartesi

Hatimoğulları ve Bakırhan bayramda halklarla bir araya geldi

Bayramlaşma programı kapsamında DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları Adana’da, Eş Genel Başkan Bakırhan ise Siirt’te halkla bir araya geldi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, bayramlaşma programlarına katıldı. 

Hatimoğulları ve beraberindeki heyet, Adana İl Örgütünde yapılan ziyaretleri kabul etti. Bayramlaşmaya, kentteki siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcileri ile çok sayıda  kişi katıldı. Burada kısa bir konuşma yapan Hatimoğulları, Ramazan ayı boyunca insanlar oruç tutarken en önemli çağrılarından birisinin siyonist İsrail'in Filistin işgaline son vermesi, silahların susması, başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere halkın insani yardıma erişebilmelerinin sağlanması olduğunu hatırlattı. 

HATİMOĞULLARI: HALKLAR OLARAK HUZUR İÇİNDE YAŞAMAK İSİYORUZ
Hatimoğulları, "Bu konuda dünyada çok sesler yükselse de ne yazık ki yeterince bir ses oluşturulamadı. Biz DEM Parti olarak özellikle Ortadoğu coğrafyasının, Kürdistan'ın, Anadolu ve Mezopotamya topraklarının artık bayramlarını gerçekten bir bayram tadında geçirmelerini istiyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz. Barışın, kardeşliğin, huzurun ihtiyacını Türkiye halkları, Kürt halkı, bu bölgede yaşayan bütün halklar ve inançlar yaşıyor, böylesi bir dönemin artık kapılarının açılmasını istiyor. Bu nedenle bizler bu mübarek bayram gününde barışa olan inancımızla, barışa olan tutkumuzla bir kez daha diyoruz ki bu coğrafyada kan durmalıdır. Bu coğrafyada silahlar susmalıdır. Bu coğrafyada Müslümanların birbirinin kanının döktüğü, Müslümanların birbirinin düşmanlığını beslediği ve büyüttüğü bir toplum biçimi, bir yaşam biçimini artık istemiyoruz. Başta bu coğrafyada yaşayan halklar olarak bir arada barış ve huzur içinde yaşamak istiyoruz. Ümit ediyoruz ki Türkiye'de yeni oluşan bu siyasal denklem başta Türkiye olmak üzere bütün coğrafyada farklı bütün halklardan ve inançlardan insanların inançlarını, dillerini, kimliklerini rahatlıkla yaşayabilecekleri, ibadetlerini kendi özgürlükleriyle yaşayabileceği, anadilinde eğitim görebileceği eşit yurttaşlık hakkını biz bu ülkede tesis edebiliriz. Bütün mücadelemiz ve çabamız bunun içindir. Bayramın barışa, kardeşliğe vesile olmasını diliyoruz. Bu bayramın Kürt sorunu için diyalog kapılarının açılmasını, İmralı tecridinin ortadan kalkmasının kapılarını aralamasını ümit ediyoruz" dedi.

BAKIRHAN: BARIŞ, ADALET, ÖZGÜRLÜK İSTEYENLER KAZANDI
Eş Genel Başkan Tuncer Bakırhan da, bayramlaşma programı kapsamında Siirt’teydi. Siirt Belediyesini ziyaret eden Bakırhan, Belediye Eşbaşkanları Sofya Alağaş ve Mehmet Kaysi tarafından karşılandı. Zılgıt ve alkışlarla belediyeye giriş yapan Bakırhan, herkesle bayramlaştı. Burada kısa bir konuşma gerçekleştiren Bakırhan, "Sizin evinizi gasp edenler, 2 dönemdir belediyeyi talan edenler, hırsızlık yapanlar, dilinizi, kültürünüzü yok sayanlar görmüştür ki; bu baskıların Siirt halkında bir karşılığı yoktur. Arkadaşlarımız sizin her bir kuruşunuzu kendi parası gibi koruyacaktır. Kimseye peşkeş çekmeyecektir. Belediyemiz ayrımcılık yapmayacaktır. Adil olacaktır. Çünkü bizler Şeyh Saitlerin, Seyit Rızaların torunlarıyız, adaletsizlik yapmayız. İnsanları diline, inancına göre ayırt etmeyiz. Herkese karşı eşit ve adil bir hizmet yürüteceğiz. Bütün Kürt illerinde il genel meclisinde birinci parti olduk. Halkın iradesini gasp edenlere halkımız bir sonraki seçimde de büyük bir ders verecektir. Kürdün belediyesini betonlarla halka kapatanlar, Kürtlere düşmanlık edenler kaybetmiştir. Siz; barış, adalet, özgürlük isteyenler kazanmıştır" ifadelerini kullandı.

Bakırhan, daha sonra Ziyaret Beldesi ile Kurtalan Belediyesini ziyaret etti.