25 Nisan 2024 Perşembe

Genel-İş işçilerden habersiz üyeliklerini kaydırdı

Genel-İş'in Diyarbakır 1 Nolu Şubeden kendilerine haber verilmeden 2 Nolu Şubeye kaydetmesine tepki gösteren işçiler, antidemokratik bu uygulamadan derhal vazgeçilmesini istedi.

DİSK'e bağlı Genel-İş Genel Merkezi yönetimi Diyarbakır'daki şubeleri arasında üye kaydırma yaptı. Genel İş Diyarbakır 1 Nolu Şube'de örgütlü bulunan Bağlar Belediyesi çalışanları, kendilerinden habersiz bir şekilde genel merkez yöneticilerinin kararıyla 2 Nolu Şube'ye kaydedildi.

Genel-İş önünde açıklama yapan işçiler karara tepki gösterdi. İşçiler adına açıklama yapan Recep Kaya, yürüttükleri mücadeleye rağmen Genel-İş'in keyfiyetçi sendika ağılığı yaklaşımından dolayı bir gece ansızın kendilerinin başka bir şubeye aktarmasının kişisel hırs ve iktidar için sendikaların bölünmesi, parçalanması ve antidemokratik olduğunu kaydetti.

Bu işlemin derhal geri alınmasını isteyen Kaya, “İçimizden kendimiz seçerek yönetime gönderdiğimiz yönetici arkadaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz. Genel Merkez biz işçileri temsil ediyor. Bizi esas almalıdır. Sendika mücadelesine hiçbir yararı olmayan hatta zararı olan bu işlemler iptal edilmelidir. Yine bu kapsamda sendikanın asli görevleri işçileri örgütlemektir. Genel-İş Sendikası Genel Merkezi keyfiyetçi yaklaşımlarla yapılan üye çalışmalarını istediği üyeyi kabul edip istemediği üyeyi sendikayı itibarsızlaştırmak gibi hiçbir dayanağı olamayan sebeplerle keyfiyetçi ve şahsileştiren kararlar vermesi ve üyelikleri reddetmesi Genel-İş Sendikası Genel Merkezine yakışmayan tutumlardır. Biz Bağlar Belediyesi Personel Aş. işçileri olarak, Genel Merkezi yapılan yanlıştan geri dönmeye çağırıyoruz.”