5 Mayıs 2024 Pazar

Gazeteci Alataş mezarı başında anıldı

Adana'da 14 yıl önce katledilen Azadiya Welat gazetesi çalışanı Metin Alataş, mezarı başında anıldı.

Adana'da 14 yıl önce katledildikten sonra portakal bahçesinde ağaca asılı bulunan Kanun Hükmünde Kararname'yle (KHK) kapatılan Azadiya Welat gazetesi çalışanı Metin Alataş, Küçükoba Mezarlığı'nda bulunan mezarı başında anıldı.

Anmaya, Alataş'ın ailesi, gazeteciler, Akdeniz Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AYKAY-DER), Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Adana il ve ilçe yöneticilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anmada konuşan AYKAY-DER Eşbaşkanı Mustafa Yıldız, Alataş'ın mücadelesinin yürütücüsü olacaklarını söyledi.

AYKAY-DER Yöneticisi Murat Turgay da, Alataş'ın özgür basın çalışmalarında yer aldığını, gazetecilik faaliyetlerinden ötürü katledildiğini anlattı.

Oğlunun sürekli tehdit edildiğini, katledilmeden önce kaçırıldığını hatırlatan Alataş'ın annesi Hatun Alataş, katledildikten sonra intihar süsü verildiğini vurguladı. Alataş, katillerin bulunmasını istedi. Anne Alataş, katiller bulunup yargılanana kadar mücadeleye devam edeceğini ifade ederek, Van halkının direnişini selamladı.

Konuşmaların ardından Alataş'ın mezarına Yeni Yaşam gazetesi bırakıldı.