18 Mayıs 2024 Cumartesi

Yerlikaya gözaltına alınan devrimcileri hedef gösterdi

Yerlikaya, sabah saatlerinde gözaltına alınan devrimcilere yönelik işkenceyi sosyal medya hesabından paylaştı, devrimcileri hedef gösterdi. 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sabah saatlerinde evlerine yönelik polis baskınında gözaltına alınan devrimcilere yönelik işkence görüntülerini servis etti, evlerinden gözaltına alınan devrimcilerin "yakalandığını" öne sürdü. 

İşçi ve emekçilere, ezilenlere 1 Mayıs'ta Taksim meydanını yasaklayan İstanbul Valiliği adeta kentte sıkı yönetim ilan etmiş, Taksim'e çıkışı engellemek için sabaha karşı 04.00'ten itibaren ulaşımı kaldırmış, sokaklara barikatlar kurdurmuştu. Ancak yine de devrimcilerin iradesine yenik düşmüştü. Öte yandan DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB'nin içinde olduğu 1 Mayıs Tertip Komitesi'nin çağrısıyla Saraçhane'den Taksim'e yürümek isteyenlerin önüne surların önünde barikat kurulmuş, devrimciler barikatlara yüklenmiş, polis saldırısına direnişle yanıt vermişti. 

3 Mayıs sabahı çok sayıda devrimcinin evi basılarak gözaltına alınmış, devrimciler İstanbul Emniyeti'nde sistematik işkenceye maruz kalmış, dün gece ise gözaltındaki 65 devrimciden 38'i tutuklanmıştı. 

Bu sabah da birçok devrimcinin evi basıldı. Şu ana kadar 12 kişinin gözaltında olduğu bilgisi edinilirken devrimcilerin kaldığı evlerin  kapısı kırıldı, duvardan söküldü, evler tarumar edildi; devrimciler hem ev araması sırasında hem de gözaltına alınırken işkence gördü. İçişleri Valisi Ali Yerlikaya, bir kez daha devrimcilerin işkenceyle gözaltına alındığı görüntüleri servis etti. Yerlikaya, devrimcileri sosyal medyadateşhir etti.