19 Mayıs 2024 Pazar

ETHA GÜNDEM / 26 OCAK 2019

-Cumartesi Anneleri, Galatasaray Meydanı'ndaki 722. buluşmasında Ayşenur Şimşek'in akıbetini soracak. Diyarbakır'da kayıp yakınları İHD Şube binasında 520. kez kayıpların akıbetini soracak. İHD Batman Şubesi ve kayıp yakınları 426. eylemlerini İHD Şube binasında gerçekleştirecek. (12.00)
 
-İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu'nun Galatasaray Meydanı'nda düzenleyeceği 357. F oturmasında hasta tutsak Ramazan Durmaz'ın durumu gündeme getirilecek. İHD İzmir Şubesi Konak eski Sümerbank önünde hasta tutsaklara özgürlük eylemi yapacak. İHD Adana Şubesi İnönü Parkı'nda hasta tutsak Selami Keleş'in özgürlüğü için eylem yapacak. Ankara'da Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi İHD Şube binası önünde basın açıklaması yapacak.(13.30)
 
-HDP, Kadın Meclisi toplantısı genel merkez binasında Eş Genel Başkan Pervin Buldan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek. (10.00)
 
-HDK'nin 2 gün sürecek “Kapitalizm, Yerel Yönetim ve Sağlık” başlıklı 2. Sağlık Kurultayı Taksim'de bulunan HDK binasında düzenlenecek. (10.00)
 
-KESK İstanbul Şubeler Platformu, KHK'larla haksız-hukuksuz bir şekilde ihraç edilen kamu emekçierinin işlerine geri dönmesi talebiyle Kartal Meydanı'nda basın açıklaması yapacak. (16.00)
 
-Göç İzleme Derneği tarafından hazırlanan "Sokağa Çıkma Yasakları ve Zorunlu Göç Sürecinde Kadınların Yaşadıkları Hak İhlalleri ve Deneyimleri Raporu"na ilişkin İHD Diyarbakır Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyecek. (12.30)
 
-Özgürlükçü Hukuk Derneği (ÖHD) üyelerinin de aralarında bulunduğu ve bir çok hukuk örgütünden oluşan bir heyet, Demokratik Toplum Kongresi'ni (DTK) ziyaret ettikten sonra Galeriya İş Merkezi'ndeki ÖHD binasında basın toplantısı düzenleyecek. (13.30)