27 Nisan 2024 Cumartesi

Eskişehir'de seçim çalışmaları sürüyor

DEM Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları Toprak ve Altun, katıldıkları dernek ziyaretinde Eskişehir'in seçeneksiz olmadığını, birlikte yöneteceklerini kaydetti. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eskişehir Büyükşehir Eşbaşkan adayları Gamze Toprak ve İzzettin Altun, Serhat Özkarslılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti.

Söz alan Gamze Toprak kentin sorunlarını dile getirdi. DEM Parti'yi karalamaya çalışanlara yürüttükleri mücadeleyle yanıt verdiklerini söyleyen Toprak, Eskişehir'in seçeneksiz olmadığını kaydetti. Gittikleri her yerde büyük bir özlemle karşılandıklarını belirten Toprak, ezilen halkların sorunlarını, özlemlerini sokakla buluşturacak tek partinin DEM Parti olduğunun altını çizdi. 

'ZULÜM DÜZENİNİN KARŞISINDA GÜÇ OLALIM'
DEM Parti'nin yerel seçim sürecinde özeleştirisini verdiğini hatırlatan Toprakk, "Eskişehir'de de en çok açığa çıkan mesele şuydu, biz kendi adayımızla yol yürümek istiyoruz. Biz de bu iradeyi güçlendirebilecek adaylarla yol yürümeye gayret ettik. İhtiyacımız buydu. Biz kendi partimizin bayrağına, sözüne ne kadar sahip çıkarsak o sözü büyütürsek, büyütmek için ne kadar çok çaba harcarsak zulüm düzeninin, bu adaletsizliğin pençesinde daha büyük bir irade, daha büyük bir güç oluruz. Sömüzün tesirini ancak birlikte olursak başarıya ulaştırabiliriz. Yerel seçimler bizim için mücadelenin bir aracı. Bizim için belediye binası değil verdiğiniz oydan ibaret de değil. Elbette istiyoruz DEM Parti'ye oy verin, vermelisiniz de. Bugün hesap sormanın, onurlu yaşamanın tek bir yolu varsa kendi partisine, kendi iradesine sahip çıkacak halklardır. O sandığa giderken hem bir vicdan muhasebesi hem de geleceğimize nasıl sahip çıkacağız onun muhasebesini yapmalıyız. Daha fazla güçlenmeliyiz. Mahalle mahalle sokak sokak partisinin etrafında kenetlenecek insanlara ihtiyacımız var. Ki karşılığında bir güç olalım irade olalım" çağrısında bulundu.

ALTUN: ESKİŞEHİR'DEKİ BAŞKAN BİZİM İÇİN NE YAPMIŞ
AKP'nin Kürt halkına yönelik zulüm politikalarını hatırlatan Altun da, Eskişehir'deki mevut başkanın da emekçilere, kadınlara, gençlere bir şey kazandırmadığını kaydetti. Altun, "Bu şehirde yaşayan halkların eksikleri, dilleri, kültürleri için bir şey yapmış mıdır? Cesareti var mıdır? Halkımızın içindeki mazlum onurlu bir zengin olmayan ama öncülük yapabilecek tek bir arkadaşı önerebilmişler mi meclislere" diye sordu. Sorunları birlikte çözeceklerini belirten Altun, DEM Partiye oy vermeye çağırdı.