29 Mart 2024 Cuma

Erdem Aşkan'ı katleden uzman çavuş serbest

Yüksekova'da 5 yaşındaki Erdem Aşkan'a aracıyla çarparak katleden uzman çavuş A.K.P. serbest bırakıldı, Aşkan ise asli kusurlu bulundu.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde jandarma komutanlığında görevli uzman çavuş A.K.P., aracıyla 5 yaşındaki Erdem Aşkan'a çarparak katletti. Uzman çavuş Aşkan'ı 50 metre yolda sürüklemiş ve kendisine tepki gösteren halkı da silahla ve hakaretlerle tehdit ederek olay yerinden kaçmıştı.

Gözaltına alınan uzman çavuş, savcılığa sevk edildi. Savcılık, olay yeri inceleme tutanaklarını dikkate alarak katledilen 5 yaşındaki Aşkan'ı kazada asli kusurlu buldu. A.K.P. isimli uzman çavuş, adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi ve mahkemede imza ve araç kullanma yasağı adli kontrol tedbirleriyle serbest bırakıldı.

Aşkan'ın avukatı Ömer Faruk Aşkan ise karara tepki göstererek, "Olay tespit tutanağında çocuğun kusurlu görülmesi vicdanların kabul edebileceği bir durum değildir, yüksek hız ve trafik kurallarına aykırılık sebebiyle yaşamını yitiren çocuk değil de, olay esnasında burnu kırılan uzman çavuşun olayın asıl mağduru konumuna getirildiğini görmekteyiz" dedi.