4 Mayıs 2024 Cumartesi

DEM Parti'nin kazandığı Halfeti'de seçim yenileme kararı

DEM Parti'nin 906 oy farkı ile kazandığı Halfeti'de AKP'nin itirazı üzerine seçimlerin yenilenmesine kararı verildi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) 906 oy farkı ile birinci parti olduğu Urfa'nın Halfeti ilçesinde AKP'nin itirazı üzerine seçimlerin yenilenmesi kararı verildi.

AKP usulsüz oy kullanımı ve geçersiz sayılan oyları gerekçe göstererek 2 Mart'ta İlçe Seçim Kuruluna başvuru yaptı. İlçe Seçim Kurulu itirazı usulden reddetti. AKP itirazını İl Seçim Kuruluna taşıdı. İl Seçim Kurulu itirazı kabul ederek seçimlerin yenilenmesine karar verdi.

Karara İl Seçim Kurulu önünde yapılan açıklama ile tepki gösterildi. Açıklamaya DEM Parti milletvekili Ömer Öcalan, Halfeti Belediye Eşbaşkanları Mehmet Karayılan ve Saniye Bayram'ın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

'AYARLADIKLARI HAKİMLERİN VERDİĞİ KARARLA İPTAL EDİLDİ'
Seçimin sabote edildiğini belirten Ömer Öcalan, Halfeti seçimlerinin ayarlanmış bir şekilde iptal edildiğini kaydetti. Öcalan, "Önceden hazırladıkları oy pusulalarını sandıklara atmalarına rağmen seçimi farkla kazandık. Ancak ayarladıkları hakimlerin verdiği kararla seçim iptal edildi. Siverek'te AKP kazandı ve YRP itiraz etti, oylar yeniden sayıldı ancak seçim iptal edilmedi. Ancak Hilvan ve Halfeti'de DEM Parti kazandığı ve AKP kaybettiği için seçim iptal edildi" dedi.

Ne olursa olsun seçimi yeniden kazanacaklarını vurgulayan Öcalan, "Kimsenin moralini bozmaya hakkı yoktur. Halfeti ve Hilvan halkına borcumuz vardır. Bu borcu ödemeliyiz. Her yere gitmeliyiz" dedi.

'HALKIN İRADESİNİ MASABAŞINDA GASP ETMEK İSTİYORLAR'
Halfeti Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Karayılan, "Halkımızın sandıktaki iradesi masa başında gasp edilmeye çalışılmıştır. Seçim günü AKP'nin adayı Şeref Albayrak yüzlerce insanla çetelik yaparak okullara girip halkın iradesini gasp etmeye çalışmıştır. Aynı zamanda sandık görevlileri darp edilerek toplu oy kullanılmıştır. Biz bunu derhal oradaki yetkililere bildirmemize rağmen bu engellenmedi" diyerek, direnmekten vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Açıklama, "Direne direne kazanacağız", "Kürdistan faşizme mezar olacak" sloganları ile son buldu.