5 Mayıs 2024 Pazar

DEM Parti: Halkımızın demokratik tepkileri suç değildir

Van halkıyla dayanışmak için sokağa çıkan ve işkenceyle gözaltına alınan yüzlerce kişi için açıklama yapan DEM Parti MYK, "Haklı, meşru ve barışçıl gösteri hakkını kullanan ve esasında YSK kararıyla da haklı oldukları ortaya çıkan halkımıza yönelik keyfi gözaltı ve tutuklamalara derhal son verilmelidir. Demokratik gösteri hakkı suç değildir. Bunu suç olarak gören otoriter anlayışın halk tarafından kabul görmediğini ve güçlü bir itirazla karşılaştığını belirtmek isteriz" dedi. 

DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu, iradesi gasp edilmek istenen Van halkıyla dayanışmak için yapılan eylemlerde işkenceyle gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını istedi. Halkların demokratik hakkını kullandığının altı çizilen açıklamada, Van, Diyarbakır, Şırnak, İzmir, Mardin, Batman, Kocaeli, Antalya, Urfa, Adana, Mersin, Ankara, Bingöl ve Manisa'da toplam 340 kişinin gözaltına alındığının İçişleri Bakanlığı tarafından açıklandığı belirtildi. 

İstanbul Esenyurt'ta 86, Sancaktepe'de 26, İstanbul Adliyesinde 13 avukat olmak üzere toplam 125 kişinin daha gözaltına alındığına dikkat çekilen açıklamada, "Haklı, meşru ve barışçıl gösteri hakkını kullanan ve esasında YSK kararıyla da haklı oldukları ortaya çıkan halkımıza yönelik keyfi gözaltı ve tutuklamalara derhal son verilmelidir. Demokratik gösteri hakkı suç değildir. Bunu suç olarak gören otoriter anlayışın halk tarafından kabul görmediğini ve güçlü bir itirazla karşılaştığını belirtmek isteriz" denildi.