27 Temmuz 2024 Cumartesi

DEM Parti Eskişehir adaylarını tanıttı

DEM Parti'nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları Gamze Toprak ve İzzettin Altun Çamlıca Mahallesinde halkla buluştu. Toprak, genç bir kadın olarak üniversite şehri olan Eskişehir'de aday olmasının önemli olduğunu söyledi. AKP ve CHP'ye mecbur olmadıklarını vurgulayan Toprak, DEM Parti'ye sokak sokak, mahalle mahalle örgütleme çağrısı yaptı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eskişehir Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları Gamze Toprak ve İzzettin Altun ile ilçe belediye eşbaşkanlarının tanıtım etkinliği düzenledi.

TOPRAK: GENÇ BİR KADIN OLARAK DEM PARTİ'Yİ TEMSİL ETMEKTEN GURUR DUYUYORUM
Eskişehir halkı, DEM Parti adaylarını Çamlıca Mahallesinde zılgıtlarla karşıladı. Burada halka seslenen DEM Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Gamze Toprak, DEM Parti'yi genç bir kadın olarak temsil ettiği için gurur duyduğunu söyledi. AKP iktidarının 2015'ten bu yana katliamlarla, baskı aygıtlarıyla Kürt halkını teslim almaya çalıştığına işaret eden Toprak, "Suruç katliamından Ankara katliamına, Amed katliamından sayısız katliamlara kadar bizler bu katliamlardan dimdik çıkmış partinin neferleriyiz. Bugün bu bayrağı sallayan, adaylarıyla buluşan, annelerimizin, çayımızı demleyen, partimizi açan herkesin emeğine sağlık" diyerek DEM Parti'nin halkın partisi olduğunu söyledi.

'500'Ü AŞKIN KADIN BELEDİYE EŞBAŞKAN ADAYIMIZ VAR'
DEM Parti'nin 500'ü aşkın kadın eşbaşkan adayı, bini aşkın kadın belediye meclis üyesi adayı çıkararak kadın partisi olduğunu bir kez daha gösterdiğini vurgulayan Toprak, "Genç bir kadın olarak üniversite şehri olan Eskişehir'i temsil etmenin çok önemli olduğunu biliyorum. Halkımıza şu çağrıyı yapıyorum: DEM bizim partimiz. DEM ezilenlerin partisi. Kürtlerin partisi. Kadınların, gençlerin, emekten yana olan herkesin partisi. Biz bu partinin neferleri olarak bu partinin bayrağını yükseltmeye, çağrısına kulak vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

'YEREL YÖNETİMLERDE GÜCÜMÜZÜ GÖSTERECEĞİZ'
"Yerel yönetimlerde gücümüzü göstereceğiz. Ne AKP'ye ne CHP'ye mecbur değiliz" sözleriyle konuşmasına devam eden Toprak, CHP'nin Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in sayısız kültür merkezi açtığını, Japonca'dan Fransızca'ya birçok dilde kurs verdiğini fakat Kürtçe kursa açmadığını söyleyerek, Kürt halkının dilinin yok sayılmak istendiğine dikkat çekti.

Tecrit politikasına değinerek hapishanelerde süren açlık grevlerini hatırlatan Toprak, "Mücadeleyi büyütme sözümüz Figen'e, Selahattin'e, İmralı adasında tecrit altında tutulan Kürt halk önderine, Barış Annelerine, katledilen her bir gence sözümüzdür" dedi.

DEM Parti'yi mahalle mahalle, sokak sokak örgütleme çağrısı yapan Toprak, "Kürt halkına, ezilen halklara, yoksullaştırılan, bir ekmeğe muhtaç bırakılan halkımıza sözümüz, boynumuzun borcudur" diye konuştu.