4 Mayıs 2024 Cumartesi

CHP'li Sezgin Tanrıkulu Leyla Güven ile görüştü

CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun, Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebi ile açlık grevinde olan DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ile dün öğlen saatlerinde görüştü.
PKK lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması için DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in başlattığı açlık grevi eylemi 67. gününde devam ediyor. Abdullah Öcalan dün kardeşi Mehmet Öcalan ile kısa süreli bir görüşme gerçekleştirmiş ve yapılan görüşmede HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan tarafından da teyit edilmişti. Yapılan bu görüşmenin ardından avukatları Reyhan Yalçındağ ve Şivan Cemil Özen, Leyla Güven ile görüşme gerçekleştirmek için dün gece Diyarbakır E Tipi Hapishanesi'ne gitti. Güven, sağlık durumunun ağırlaşması sebebi ile avukat görüşüne çıkamadı. Avukatları daha sonra yaptıkları açıklamada Leyla Güven ile daha önce yaptıkları görüşmelerde talebinin net olduğunu ve tecrit tamamıyla kalkana kadar eylemine devam edeceğini aktardığını belirtti.
 
Güven'in tecride karşı başlattığı eylem Türkiye ve bölge hapishanelerine yayılmaya devam ederken, Güven'i dün öğlen saatlerinde CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile hapishanede görüşme gerçekleştirdi.
 
'LEYLA GÜVEN'İN DURUMU İYİ GÖRÜNMÜYORDU'
 
Leyla Güven ile görüşen Tanrıkulu, Güven'in gardiyanlar tarafından görüşme odasına getirildiğini belirterek, "Koğuştan arkadaşlarının yardımıyla, dış kapıdan sonra da gardiyanların yardımıyla görüş salonuna getirildi. Fiziksel olarak büyük bir güç kaybı söz konusuydu. Bilinci yerindeydi fakat yavaş konuşma durumu vardı. Kilo kaybı vardı, fiziksel güçsüzlüğün nedeni de kilo kaybındandı. Sağlık sorunları vardı ve durumu iyi görünmüyordu. Dediğim gibi bilinç kaybı yoktu fakat sağlık sorunları vardı" ifadelerine yer verdi. 
 
'TALEPLERİM KARŞILIK BULUNCAYA KADAR SÜRDÜRECEĞİM'
 
Tanrıkulu, Güven'e "Yeriniz parlamento fakat ne yazık ki buradasınız. Bunun hukuksuz olduğunu biliyoruz ama bir şey yapılamıyor. Grevinizi daha ne kadar sürdüreceksiniz" diye sorduğunu aktardı. Tanrıkulu, Güven'in soruya şu yanıtı verdiğini aktardı: "Bir milletvekili olarak sorumluluklarım var ve cezaevinde de yapabileceğim tek şey açlık grevine girmek. Bu nedenle bu eylemi başlattım ve taleplerim karşılık buluncaya kadar sürdüreceğim."
 
Avukatların bugün tekrar Leyla Güven ile görüşmek için hapishaneye gitmesi bekleniyor.