29 Nisan 2024 Pazartesi

Bayramda Türkiye limanlarından siyonist İsrail'e sevkıyat

Kamuoyunda oluşan tepkilerden sonra siyonist İsrail'e, zaten düşüşte olan ihracat kalemlerinde "kısıtlama" kararı aldıklarını duyuran Ticaret Bakanlığı'nın açıklamasının aksine, bayramda 11 gemi Türkiye limanlarından siyonist İsrail'e yol aldı. Yüklemesi yapılan 7 gemi ise siyonist İsrail'e sevkıyat için bekliyor. 

Siyonist İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırıları sürüyor. AKP-MHP iktidarı ise meydanlarda Filistin halkıyla dayanışma içinde olduklarını, Gazze'ye kesintisiz insani yardımları sürdüreceklerini öne sürerken, iki yüzlü politikalarıyla siyonist İsrail'le ticari ilişkilerini sürdürüyor. Siyonist İsrail'le her türlü ilişkinin kesilmesi ve boykot çağrısı yapılan Filistin halkıyla dayanışma eylemlerine ise polis saldırıyor, işkenceli gözaltılar yaşanıyor. 

Filistin İçin Bin Genç'in çağrısıyla 6 Nisan Cumartesi günü İstiklal Caddesinde yapılmak istenen eyleme saldıran polis gençlere işkence yapmış, polis ters kelepçeli halde bekletilen gençlere şiddet uygulamış bu anlar kameraya yansımıştı. Kamuoyunda oluşan tepkilerin ardından iki polis uyguladığı işkence belgelendiği için açığa alınmıştı. 

DÜŞÜŞ YAŞANAN İHRACAT KALEMLERİNDE 'KISITLAMA' KARARI
Tüm bu gelişmeler Ticaret Bakanlığı'nı göstermelik bir adım atmaya zorladı. 9 Nisan'da bir açıklama yapan Bakanlık, siyonist İsrail'le ticaret "kısıtlaması" kararı aldığını duyurdu. Bakanlığın açıklamasında "kısıtlanan" ürünler şöyle; alüminyum profiller ve teller, boyalar; bakır profiller, çubuklar ve teller, beton mikserler, çelik borular ve bağlantı parçaları; çelik filmaşin, kaplar, depolar, köprü aksamı, kuleler, profiller; çimento; çimentodan, betondan veya suni taştan inşaat için bloklar ve levhalar, demir çelikten tüm inşaat malzemeleri, demir-çelik tüm teller, ekskavatörler, elektrik kabloları, panoları; fayanslar, fiberoptik kablolar ve elektrik iletkenleri, forkliftler, granit, halat ve kablolar, hırdavat ürünleri, hidrolik yağlar; inşaat demiri, makinaları, yalıtım malzemeleri; inşaatta kullanılan camlar; kimyasal bileşikler ve gübreler, klinker; kovalar, kepçeler, kürekler, kıskaçlar ve kancalar, kükürt, madeni yağlar, makaralı zincirler, mermer, metal işleme makinaları, metallerin işlenmesinde kullanılan kimyasallar, mineral gübreler, motor yağları, paletler, plastik borular, sandviç paneller, seramikler, solvent boyalar, tel çekme makinaları, testere makinaları, tuğlalar, uçak benzini ve jet yakıtı, vernikler, vinçler, yapıştırıcılar ve tutkallar, yassı çelik ürünleri.

GAZZE'DE HALK AÇLIKTAN ÖLÜRKEN SİYONİSTLERE TAZE MEYVE VE SEBZE İHRACATI SÜRECEK
Ancak "kısıtlama" kararı alınan ihracat kalemleri zaten düşüşte. Çelik ihracatında yüzde 53, çimentoda yüzde 40, demirde yüzde 24 oranlarında düşüş yaşandı. Filistin'de halk açlıktan ölürken ikiyüzlü Türkiye, siyonistlere taze ve kuru, meyve ve sebze gönderişini sürdürecek. Zeytin ve zeytinyağ yüzde 213, meyve ve sebze yüzde 53, kuru meyve ve sebze yüzde 43, tütün yüzde 20 arttı. 

BAYRAMDA TÜRKİYE LİMANLARINDAN 11 GEMİ SİYONİST İSRAİL'E ULAŞTI
Ancak gazeteci Metin Cihan, X hesabından yaptığı paylaşımda bakanlığın yalanlarını teşhir etti. Ticaret Bakanlığı'nın açıklamasından itibaren içlerinde çimento, yakıt/kimyasal yüklü tankerlerin de olduğu 11 geminin Türkiye limanlarından siyonist İsrail'e ulatığını belgeleyen Cihan, limanlarda bekleyen ve yüklemesi yapılan yedi geminin ise siyonist İsrail'e yol almaya hazırlandığını belirtti. Cihan, Eti Maden'in siyonist İsrail'e bor yolladığını da ortaya çıkardı. Bakanlığın borun kendilerinden bihaber gönderildiği yalanını ise yine belgelerle açıklayan Cihan, Eti Maden'in bor ihracatını devlet adına yürüttüğünü kaydetti. Cihan ayrıca, 7 Nisan  tarihinde Ramsan Tekstil'in acil ihtiyaç duyulan bazı malzemeleri uçakla İstanbul'dan Moldova'ya, oradan da Tel Aviv'e gönderdiğini açıkladı.