29 Nisan 2024 Pazartesi

4 yerde seçimler yeniden yapılacak

YSK Başkanı Yener, 2 Haziran'da Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi, Urfa'nın Hilvan ilçesi, Edirne'de bir belde ve Sivas'taki bir seçim bölgesinde seçimlerin seçim takvimi çerçevesinde 2 Haziran'da seçimlerin yeniden yapılacağını belirtti. 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, YSK'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin itiraz sürecini takip eden gazetecilerle bayramlaştı. Yerel  seçimlerdeki itirazlara ilişkin bilgi veren Yener, itirazların dün itibariyle sonlandığını, olağanüstü itiraz sürecinin de 14 Nisan tarihinde sona ereceğini hatırlattı.

Siyasi partilerin bulunduğu itirazların sonuçlarına ilişkin bilgiler veren Yener, şunları söyledi: "Bu süreçte tüm siyasi partilerimizin itirazlarından kabul olanlar da var, ret olanlar da var. AK Parti'nin 2 yerde itirazları kabul edildi. Aynı şekilde CHP'nin 1 yerdeki itirazı kabul edildi. MHP'nin 1 yerde, DEM Parti'nin de 2 yerde kurulumuza intikal eden itirazları kabul edildi. Süreç devam ediyor. Bugün de saat 14.00'te kurulumuz toplanacak. Bayram sürecinde de diğer günlerde de öğleden sonra toplantılarımız devam edecek."

Öte yandan Yener, yapılan itirazın kabul edilmesi nedeniyle Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi, Urfa'nın Hilvan ilçesi, Edirne'de bir belde ve Sivas'taki bir seçim bölgesinde seçimlerin seçim takvimi çerçevesinde 2 Haziran'da seçimlerin yeniden yapılacağını belirtti.