25 Nisan 2024 Perşembe

12 barodan Diyarbakır Barosu'na destek

Diyarbakır Barosu'nun Zaxo katliamına ilişkin açıklamasının ardından hedef gösterilmesi ve soruşturma başlatılmasına 12 baro tepki gösterdi. Baroların ortak açıklamasında, "Diyarbakır Barosu yalnız değildir” denildi.

Zaxo katliamının ardından açıklama yapan Diyarbakır Barosu'na yönelik soruşturmaya 12 baro tepki gösterdi.

Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Dersim, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Urfa, Şırnak, Van baroları yaptıkları ortak açıklamada, "Diyarbakır Barosu yalnız değildir” dedi.

Güney Kürdistan'ın Zaxo kentinde 20 Temmuz günü gerçekleşen saldırıda 9 kişinin hayatını kaybettiği, 31 kişinin yaralandığı hatırlatılan açıklamada, Diyarbakır Barosu'nun yaptığı açıklama nedeniyle sosyal medya ve yazılı medya organlarında tehdit edildiği, karalandığı ve hedef gösterildiği belirtildi.

"Demokratik toplumların en temel özelliği vaka ve olguları tartışmak ve sorgulamaktır. Bu kapsamda çoğunluğun hoşuna gitmeyecek veya hükümetlerin temel tezlerine aykırı düşecek şekilde açıklama yapılması da bu kapsamda demokratik bir toplum olmanın gereğidir” denilen açıklamada, Diyarbakır Barosu'na yönelik saldırının toplumu tek sesli hale getirme, demokratik değerleri ve kültürleri reddetme saldırısı olduğu vurgulandı.

12 baronun Diyarbakır Barosu'yla dayanışma içinde olduğu kaydedilen açıklamada, "Bu saldırılara karşı durmak; çok sesliliğe, demokratik değerlere ve kültüre sahip çıkmak demektir” ifadesine yer verildi.