19 Mayıs 2024 Pazar

Yunanistan'da polis şiddetine karşı eylemler devam ediyor

Yunanistan'da polis şiddetine karşı eylemler artarak devam ediyor. Dün ve bugün Yunanistan'ın 31 şehir ve ilçesinde on binlerce kişi sokağa çıktı.

Yunanistan'da polis şiddetine karşı eylemler artarak devam ediyor. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in cuma günü yapılan meclis oturumunda "polis şiddeti nedeniyle mağdur" olmuş kişilerden özür dilemesi protestoları durmasına yetmedi.

Dün ve bugün Yunanistan'ın 31 şehir ve ilçesinde on binlerce kişinin katıldığı kitlesel eylemler yapıldı. Başta Atina olmak üzere Selanik, Volo, Larisa, Trikala, Patra ve diğer şehirlerde yapılan eylemler sırasında polis şiddetine son verilmesi istendi.

Evrensel'in haberine göre; başkent Atina'da ise eylemler merkezi olarak değil her semtte ayrı ayrı yapıldı. Bütün semtlerde yoğun kalabalıklar eşliğinde "Halkın mücadelesi polis terörünü kıracak", "Her yerde polis, sağlık ve eğitim nerede", "Terör estiren hükümettir halk değil" gibi sloganlar atıldı.

Eylemlerde polislerin görünmemesi, polis helikopterinin uçmaması dikkat çekti.

Eylemler boyunca dağıtılan bildiriler ve yapılan konuşmalarla, halka hükümet politikalarına ve polis şiddetine karşı verilen mücadeleye katılma çağrısı yapıldı.

Yunanistan Komünist Partisi'nin (KKE) de eyleme güçlü katılım sağlaması dikkat çekti.