29 Nisan 2024 Pazartesi

YPJ: Halkımız şehitlerimizin mücadelesine sahip çıkmalı

YPJ Genel Komutanlığı, işgalci Türk devletinin 3 Nisan'da Kobanê'de gerçekleştirdiği saldırıda YPJ komutanlarından Sorxwîn Celal ve savaşçı Arîn Kobanê'nin ölümsüzleştiğini açıkladı.

Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) Genel Komutanlığı yazılı bir açıklama yaparak komutanları Sorxwîn Celal ve savaşçı Arîn Kobanê'nin ölümsüzleştiğini kaydetti.

İşgalci Türk devletinin 3 nisan günü Kobanê'ye yönelik silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile saldırı gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada, "Soykırımcı ve işgalci Türk devleti, savaşçılarımıza, yurtsever halkımıza ve devrim öncülerine karşı barbarca bir saldırı içindedir" denildi.

'ARÎN KOBANÊ GÜÇLÜ BİR ÖNCÜLÜĞÜN SAHİBİ OLDU'
Sorxwîn Celal ve Arîn Kobanê'nin kişisel bilgilerinin yer aldığı açıklamada Arîn Kobanê'ye ilişkin şunlar ifade edildi: "Arîn yoldaşımız yurtsever bir ailede dünyaya geldi. Henüz genç yaşına rağmen devrim mücadelesinde yerini aldı. Emeği ve yetenekleri ile özgürlük devriminin bir ferdi haline geldi. Halkını savunma bilinciyle, örnek militan ölçüleriyle bütün hamle ve görevlere katılarak güçlü bir öncülüğün sahibi oldu."

'BÜYÜK BİR FEDAKARLIKLA EN ÖN CEPHELERDEYDİ'
YPJ Komutanlarından Sorxwîn Celal'e ilişkin ise şunlar kaydedildi: "Çele'nin Pinyanişî aşiretinin yurtsever bir ailesinde dünyaya gelen Sorxwîn yoldaşımız, orjin Kürt kültürüyle büyüdü. Eğitimini yurtseverliğin kaynağından alan Sorxwîn yoldaşımız, işgalci güçlere karşı Çele'nin sokaklarında gelişen serhildanlara da aktif katıldı. İşgalci Türk devletinin desteği ile DAİŞ çetelerinin Kobanê'ye saldırmasıyla yoldaşımız direnişe yöneldi. Şehit düştüğü ana kadar büyük bir cesaret ve fedakarlıkla Til Birak, Til Hemîs, Hesekê ve Serêkaniyê savaşlarında, en ön cephelerde önderlik yaptı. Savaşta bir gözünü kaybederek savaş gazisi olan Sorxwîn yoldaşımız, defalarca yaralandı. Sorxwîn yoldaşımız yüreği büyük bir komutandı, her yoldaşını yüreğinde taşımasını bilirdi. Mütevazı ve sabırlı kişiliğiyle bilinirdi. Bütün yoldaşları tarafından sevilir ve her arkadaşının üzerinde derin bir etki yarattı."

'HALKIMIZ ŞEHİTLERİMİZİN MÜCADELESİNE SAHİP ÇIKMALI'
YPJ açıklamasının sonunda "Şehitlerimizin amaç ve idealleri yolunda mücadelemizi büyüteceğimizi yineliyoruz. Onlardan devraldığımız bayrağı yükseltip zafer ile taçlandıracağız. Halkımızdan isteğimiz, şehitlerimizin mücadelesine sahip çıkmalarıdır. Düşmanın saldırılarına ve haince oyunlarına karşı duyarlı olup gereken yerde tutum sahibi olunmalıdır" denildi.