3 Mayıs 2024 Cuma

Yeldeğirmeni'ndeki Müspet Kafe işletmesinin sahibi çocuğu taciz etti

Kadıköy Yeldeğirmeni'nde 17 yaşındaki çocuğu taciz eden Müspet Kafe isimli iş yerinin sahibi, kafe önünde yapılan eylemle teşhir edildi. Mahalleli kadınlar, taciz ve tecavüze geçit vermeyeceklerinin, mücadele edeceklerinin altını çizdi. 

Kadıköy Yeldeğirmeni Mahallesi'nde iki gün önce Müspet Kafe isimli iş yerinde yaşanan tacize karşı mahalleden kadınlar işletmenin önünde basın açıklaması yaptı.

Müspet Kafe'nin işletmecisi Y.A., 17 yaşındaki çocuğu taciz etmiş, çocuğun ablasıyla  yaptığı telefon görüşmesinde "Sarhoştum, zaten onu çok tatlı buluyordum, o anda da hoşlandım, özür dilerim" diyerek kendini savunmuştu. 

"Yaşasın kadın dayanışması", "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" diye sloganlarıyla bir araya gelen kadınlara, mahallede bulunun kafe ve evlerden de alkışlarla destek geldi. 

Yapılan açıklamada; mahallerin, kentlerin, memleketin gündemini belirleyen erkek egemen düzene karşı mücadele edileceğinin altını çizilirken, tacizcilere ve tecavüzcülere geçit verilmeyeceği de vurgulandı. Açıklamada, "Bu mahallede tacizci, tecavüzcü, istismarcı esnaf, mahalleli ya da ziyaretçi istemiyoruz. Tacizci, bu semti terk edene ve hak ettiği cezayı alana dek direnişimizin süreceğini bir kez daha ve yüksek sesle haykırıyoruz. Bugün herkesi burada başlattığımız direnişi büyütmeye çağırıyoruz" denildi.