1 Mayıs 2024 Çarşamba

Ümitcan Uygun'un sanıkları tehdit ettiği ortaya çıktı

Esra Hankulu'nun şüpheli ölümününe ilişkin görülen davada Uygun bilindik erkek aklın ifadeleriyle bayanda bulundu. İlk duruşmada, Ümitcan Uygun'un sanıkları tehdit ettiği ortaya çıktı. 

Ankara'nın Mamak ilçesinde yaşayan Esra Hankulu 5 Ağustos 2021'de Ümitcan Uygun ile birlikteyken şüpheli şekilde yaşamını yitirmişti. Ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında "kasten öldürme" suçundan tutuklanan fail Ümitcan'ın tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşması Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşmaya, tutuklu yargılanan Uygun bulunduğu hapishaneden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanırken, tutuksuz yargılanan failler Furkan Gürgil ile Dilan Civelek duruşma salonunda hazır bulundu. Esra'nın avukatları da duruşmada hazır bulundu.

UYGUN ERKEK AKLIN BEYANLARIYLA SAVUNMALARI İNKAR ETTİ
Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada iddianame okundu. İddianamenin okunmasının ardından savunma yapan fail Uygun, klasik erkek aklın beyanları ile suçlamaları inkar ederek, evden çıktığında Esra'nın yaşadığını ve arkadaşları Dilan ile Furkan'ın da uyuduğunu ifade etti.

Mahkeme başkanının, adli tıp raporunda Esra'nın başına aldığı darbe sonucu yaşamını yitirdiğini sorması üzerine fail Uygun, ölümüne dair bir şey bilmediğini öne sürdü.

KİMİN FOTOĞRAFINA BAKTIĞINI BİLMİYORMUŞ
Katledilen Esra'nın aile avukatı, fail Uygun'un cep telefonunun dijital inceleme raporlarının dosyaya girdiğini, buna göre sanığın olay sabahı Aleyna Çakır'ın fotoğraflarına baktığının tespit edildiğini, bu nedenle Esra ile kavga etmiş olabileceğini söyledi. Bunun üzerine fail Uygun, "Telefonumda sürekli fotoğraflara bakarım. Sayfamda kim varsa anne, baba, arkadaşlar ancak o gün kimin fotoğrafına baktığımı hatırlamıyorum. Esra ile hiç kavga etmedik" dedi. Fail, Esra'nın telefonundan bazı verilerin silinmesiyle ilgili soruya da "Bilmiyorum" cevabını verdi.

Tutuksuz yargılanan sanıklardan Furkan Gürgil ise savunmasında, "Saat 14.00 gibi uyandık. Esra'nın odasına gittiğimde mosmor olduğunu gördük. Ağzından su gelmişti. Önce Ümitcan Uygun'u, ardından da 112'yi arayarak yardım istedim. Eve gelen sağlık ekiplerinin öldüğünü söylemesi üzerine Ümitcan'ı birkaç kez daha aradım. Ümitcan ‘benden bahsetmeyin' dediği için ilk ifademde söylemedim" dedi.

CİVELEK: ÜMİTCAN BENİ TEHDİT ETMİŞTİ
Tutuksuz yargılanan sanıklardan Dilan Civelek ise savunmasında, fail Ümitcan'ın telefonda, "'Ne içip ne yediyseniz polise söyleyin; ancak benden bahsetmeyin' dedi. Daha önce Ümit'in sosyal medyadan kızlarla yayın yaptığını Esra'ya söylemiştim. O nedenle kavga etmişlerdi. Beni olay nedeniyle tehdit etmişti. Furkan ile konuşmasındaki ses tonunda tehdit ettiğini düşündüm" dedi.

Tutuksuz yargılanan sanıklar Esra'nın cep telefonunu sakladıkları yönündeki suçlamayı ise kabul etmedi.

DURUŞMA ERTELENDİ
Tanıkların dinlenmesinin ardından dava avukatlarının beyanları alındı. Savcının mütalaasının ardından Ümitcan Uygun'un tutukluluk halinin devamına karar verilerek duruşma ertelendi.