29 Nisan 2024 Pazartesi

Uçar: Van'da başardık, Hilvan ve Halfeti'de başaracağız

Hilvan ve Halfeti seçimlerinin yenileme kararına tepki gösteren DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, "Van'da başardık, Halfeti, Hilvan, Şırnak, Bitlis ve Kars'ta da başaracağız" dedi. 

DEM Parti Urfa İl Örgütü, Hilvan ve Halfeti'de seçimlerin yenilenmesi kararını  basın açıklaması ile tepki gösterdi. Merkez Haliliye ilçesinde bulunan Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde yapılan açıklamaya Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, DEM Parti milletvekilleri Saliha Aydeniz, Sinan Çiftyürek, Vezir Parlak, seçilen Hilvan ve Halfeti Belediye Eşbaşkanları ile demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Eylemde konuşan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, "Seçimde halklar kazandı, AKP ve derin devlet kaybetti" dedi.

Kürt halkının kazanımlarına saldırmaktan vazgeçilmesi çağrısında bulunan Uçar, "Seçim günü AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı halkın iradesine saygı göstereceklerini söylediler ama öyle yapmadılar. Taşımalı sahte seçmenler ile seçim çalmak istediler. Komplolara karşı Kürt halkı en güçlü cevabı verdi. Halkın bu cevabına itaat etmek dışında bir yolları yok" diye konuştu.

Şırnak, Bitlis ve Kars'ta seçim sonuçlarının meşru olmadığını belirten Uçar, sözlerine şöyle devam etti: "Taşımalı seçmenler ile seçim zaferi aldıklarını zannediyorlar. Öyle değil. İtirazları kabul edilen sadece AKP oluyor. Bizim itirazlarımız ise kabul edilmiyor. Hilvan ve Halfeti'de halklar derinleştirilmek istenen tecride cevabı vermiştir. Sandıkların sonucu sadece iktidara değil, bütün demokratik kitle örgütü ve muhalefete de bir cevaptır. Van'da yaşananları herkes gördü. 5 dakika kala geri alınmak istenen memnu haklara karşı halklar sokağa çıkarak ses çıkardı. Devletin bütün mekanizmaları Van sokaklarında halkın iradesine yenilmişlerdir. Bunu Hilvan ve Halfeti için de yapacağız."

'AKP'NİN SEÇİMİ KAZANMA İHTİMALİ YOK'
Hilvan'te oy pusulalarının AKP mevcut belediye başkanı ve AKP adayı Ali Aslan Bayık'ın yeğeni Mustafa Bayık'ın olduğu kişiler tarafından takıldığını hatırlatan Uçar, "Hilvan'da kimlerin sandıkları yaktıkları çok açık, görüntüleri var. Halfeti'de 906 oy ile kazandık ama AKP itirazı ile seçim yenilenme kararı alındı. Halfeti'de hileler sabahın erken saatlerinde başladı. Bunu seçim hakimi tespit etti ama yenileme kararı çıktı. Hakim halkın iradesine sahip çıktı ama başka yerlerden emir geldi. AKP kaybetti. Bu ülkenin ihtiyaç duyduğu şey savaş politikaları değil. Bu ülkenin kaybeden bir AKP'ye ihtiyacı var ve AKP kaybetti. AKP bundan ders çıkarmalı masa başında iç tartışmalarını durdurmak için nasıl başka yerleri gasp ederim arayışında. AKP iktidarı kaybetti bundan sonra kazanma ihtimali yok. Bu ülkenin demokratik bir siyasete ihtiyacı var. Bu seçim zulüm yapan iktidarın nasıl sandıkta devrilebileceğini gösterdi. Bunu gerçekleştiren bütün halkımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

'MAZBATAYI HALK VERDİ'
Mazbatayı Halkların DEM Parti eşbaşkanlarına verdiğini söyleyen Uçar, "İktidarın yok saydığı bütün değerlerimiz yeniden hırsızlık ile AKP'ye verilmek istiyor. Mazbatayı halkımız vermiştir. AKP'nin vereceği mazbata hırsızlık mazbatası. Daha önce kayyımların bu hırsızlık mazbatası ile ne yaptığını gördük. Eşbaşkanlarımız belediyelere halkımız ile birlikte gitti. Hilvan ve Halfeti için bütün muhalefete sesleniyoruz, Van'da başardık, Halfeti, Hilvan, Şırnak, Bitlis ve Kars'ta da başaracağız. Buralar Kürtlerin'dir. Bütün Demokratik kitle örgütlerini dayanışmaya bekliyoruz. Bizim olanı aldık ve almaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Heyet seçim yenilenme kararı verilen Hilvan ve Halfeti ilçelerini ziyaret edecek.