2 Mayıs 2024 Perşembe

Tutsak sosyalist kadınlardan 8 Mart mesajı

Tutsak sosyalist kadınlar gönderdikleri mesajlarda, tüm emekçi kadınların 8 Mart'ını kutladı. Alanlarda buluşma çağrısı yaptı.

Hapishanelerdeki tutsak sosyalist kadınlar, 8 Mart mesajı gönderdi. Mesajlar Sosyalist Kadın Meclisleri'nin (SKM) resmi Twitter hesabında yayınlandı.

Tutsaklarla dayanıştıkları için 29 Şubat günü tutuklanan Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) Genel Sözcüsü Tanya Kara ve SKM Genel Meclis üyesi Meliha Kayacı, Şakran Hapishanesinden gönderdikleri mesajlarda 8 Mart günü sokaklara çıkmaya çağırdı.

KARA: EŞİT VE ÖZGÜR YAŞAM MÜCADELEMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ
Tanya Kara, "Tel örgülerin, duvarların ardından katılacağız 8 Mart'a, coşkumuzla, isyanımızla. Erkek egemenliğine karşı eşit ve özgür yaşam mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Yaşasın mücadelemiz. Jin, jiyan, azadî" mesajını gönderdi.

KAYACI: YAŞAMI VE ÖZGÜRLÜĞÜ SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Kayacı da mesajında, "Erkek egemenliğine ve faşizme karşı içeride, dışarıda yaşamı ve özgürlüğü savunmaya devam edeceğiz" dedi.

OK: EM Ê BI SERKEVİN
SKM sosyal medya hesabında ayrıca Amed zindanında tutsak edilen Fethiye Ok, Gebze Kadın Kapalı Hapishanesinde tutsak edilen Birgül Mızrak'ın mesajları da paylaşıldı.

Fethiye Ok, Kürtçe mesajında, "8ê Adarê pîroz be. Em ê bı serkevin. Ez ê wê rojê bi we re bim. Li nav we de ez ê jî bimeşim. Ji hemû hevalên jin re silavên xwe dişînim. Bimînin di xêr û xweşîyê de. Bijî şoreşa jinê" ifadelerine yer verdi.

MIZRAK: DİRENCİNİZLE MİLYONLARCA KADIN NEFES ALIYOR
Mızrak'ın mesajında ise şöyle denildi: "Sevgili kadınlar, yol arkadaşlarımız merhaba.
'Bir çiçek bile doldurabilir/uçurumların derin oyuklarını/oysa o bir çatlaktan fışkırıp/bir yangın gibi büyüyordur' diyor şair. 
"Evlerden, sokaklardan, derslikten, atölyeden, şantiyeden birer yangın gibi fışkıran, eteğinde dünyanın tüm renklerinde çiçekler taşıyan kardeşlerim, sizlere gri duvarları ve tek örgüleri aşarak geldim. Yüreğim yalım yalım, yüreğim bahar bahçe.
"Cinsel, ulusal ve sömürüye, erkek egemenliğine karşı özgürlük ateşi yakan ve isyanı kadın renginde büyüten kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz kutlu olsun.
"Öfkenizde, sevincinizde, sıkılı yumruğunuzda binlerce yürek çarpıyor. Direncinizle milyonlarca kadın nefes alıyor. Sizinleyiz, bizimlesiniz. Dirençle, umutla hoşçakalın."