17 Mayıs 2024 Cuma

Trans kadın Mira'yı katledenlerin duruşması görüldü

İzmir'de trans kadın Mira Güneş' katledenlerin yargılandığı davanın 2. duruşması görüldü. Duruşma mart ayına ertelendi. 

Şubat 2021'de sert cisimle katledilen Mira Güneş isimli trans kadını katledenlerin yargılandığı davanın ikinci duruşması Bayraklı'daki İzmir Adliyesi 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görüldü. Duruşmaya taraf avukatları, Mira'nın ailesi ve bir tanık hazır bulunurken canavarca hisle katletmek, gasp, izinsiz kredi kartı kullanmak, delilleri karartma, konut dokunulmazlığını ihlal etmek suçlarından yargılanan fail Serdar Gülsoy ise tutuklu bulunduğu Şakran Kapalı Hapishanesi'nden SEGBİS ile bağlandı. Tutuksuz olarak yargılanan Turgay Türker, Mesut Ataman, Murat İnceçelik ise mahkemeye katılmadı.

Duruşma, tanık olarak dinlenen Mira'nın kardeşinin eşinin kimlik tespiti ile başladı. Aile apartmanının 4. katında oturan Mira'nın evinden normal şekilde ayrılmadığını düşünerek polise başvuruda bulunduklarını ifade eden tanık 5. kattaki daireyi kiraya verdiklerini düşünerek aramadıklarını belirtti. Burada kiracının olmadığını öğrendikten sonra içeri girdiklerini ifade eden tanık burada Mira'yı katledilmiş halde bulduklarını dile getirdi. Tanık ayrıca Mira'nın evindeki kameranın yerinde olmadığını, karşı komşusunun kamera kayıtlarında ise bazı insanların göründüğünü de ekledi.

Söz alan Mira'nın aile avukatı ise Mira'nın evinde önemli miktarda altın ve paranın kayıp olduğunu, bu paranın varlığından ve saklandığı yerden Şakran Kapalı Hapishanesi'nde olan bir tanığın haberdar olduğu dile getirdi. Kimlik bilgilerini daha sonra vereceklerini ifade eden avukat tanığın dinlenmesini talep etti. Fail erkek ise iddiaları reddederek bahsi geçen tanığın sadece ismini duyduğunu belirtti.

Mahkeme heyeti kamera kayıtlarının bilirkişi tarafından incelenip rapor düzenlenmesine, tanık olarak daha önce de dinlenme kararı olan L.Y ve tutuklu tanık T.K.'ın SEGBİS ile dinlenmesine, Mira'nın avukatının dinlenmesini istediği tutuklu tanığın da yine SEGBİS ile dinlenmesine karar verdi. Tutuklu sanık Serdar Gülsoy'un tutukluluk halinin devamına, tutuksuz olarak yargılanan Turgay Türker, Mesut Ataman, Murat İnceçelik'in ise yurtdışı yasağının devam etmesine karar veren mahkeme heyeti duruşmayı 28 Mart'a erteledi.