30 Nisan 2024 Salı

TKŞ: Halkın iradesine kayyum atanamaz

Kayyum zihniyetiyle Türk devletinin hırsızlık ve hukuksuzlukla halkın iradesini gasp etmeye çalıştığını kaydeden Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), "Faşist rejimin, bir kez daha belediyelerimize keyfi kararlarla el koymasına engel olmak için artık sözün değil, eylemin zamanıdır. Sömürgeci faşist zihniyete karşı duracağız. Kayyum düzeni yıkılacak" vurgusu yaptı. 

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), Van halkının iradesinin gasp edilmek istenmesine karşı açıklama yaptı. Bakurê Kürdistan ve Türkiye kentlerindeki yerel seçimlerin, halkların büyük başarılar elde ettiği sonuçlara işaret edilen açıklamada, "Halkımız, faşist sömürgeci tekçi Erdoğan rejimine büyük bir ders verdi. Kayyum ile ele geçirilen belediyelerimiz tekrar alındı. Tüm hile ve baskı politikalarına karşı sömürgeciliğin adayları sandığa gömüldü. Halkımız kazandı. Seçimlerde kitle desteğini kaybeden faşist Erdoğan rejiminin ilk pratiği, halkın iradesini tanımamak oldu. Farklı bölgelerden getirilen asker ve polislerin oylarıyla seçim sonuçlarını değiştirmeye çalışan Türk  devleti, hırsızlıkla ve hukuksuzluklarla halkın iradesini gasp etmeye çalışıyor" denildi. 

'SÖMÜRGECİ FAŞİST ZİHNİYETE KARŞI DURACAĞIZ'
Bakurê Kürdistan halklarının, seçim gününden bu yana oylarını ve iradelerini korumak için sokaklarda, oy torbalarının başında nöbet tuttuğu kaydedilen açıklama şöyle devam etti: "Halkımız, hakkı olana sahip çıkıyor. Van'da halkın yüzde 55,48'ün desteğiyle seçilen DEM Parti adayının önüne hukuk dışı engeller çıkarıldı. Faşist devlet kurumlarının, başkanlık mazbatasını yüzde 27 oy alarak seçimi kaybeden AKP'li adaya verdiği ilan edildi. Mahkeme ve Seçim Kurulu kararları, halkın iradesinin karşısında yok hükmündedir. Halkımız, kayyım rejimini asla kabul etmeyecektir. Halkımız, oylarına sahip çıktığı gibi, iradesine de daha güçlü sahip çıkacaktır. Faşist rejimin, bir kez daha belediyelerimize keyfi kararlarla el koymasına engel olmak için artık sözün değil, eylemin zamanıdır. Sömürgeci faşist zihniyete karşı duracağız. Kayyum düzeni yıkılacak."