19 Mayıs 2024 Pazar

Til Temir yakınlarına işgal üssü inşa ediliyor

Faşist Türk devleti ve çeteleri, işgal saldırılarını sürdürdükleri Zirgan ve Til Temir cephe hattında askeri üs inşa etmeye başladı.

İşgalci Türk devleti ve çeteleri, Serêkaniyê'nin işgalininin ardından sürekli saldırılar gerçekleştirdiği Til Temir ve Zirgan arasındaki yolda yeni bir üs inşasına başladı.

İşgalci çeteler, Serêkaniyê ve Girê Spî'nin işgali sonrasında Til Temir çevresindeki köyleri de işgal etmiş ve halkın evlerini askeri üsse çevirmişti. İşgal altındaki El Qasimiye ve El Reşîdiyê köyleri arasında bulunan bölgede yeni askeri noktalar kurulmuştu.

Çeteler, son olarak ise Til Menax köyünde askeri üs inşa etmeye başladı. Köyün tepe biçimindeki yüksek bölgesinde inşa edilen üsse, uzun süredir sevkiyat yapılmıştı. Bölgede iş makineleri çalışırken, işgalcilerin üssün çevresine toprak mevziler yaptığı bildirildi.

Çetelerin, işgal sınırlarının Til Temir'e en yakın olan köyü durumundaki, ilçenin yaklaşık 5 kilometre kuzeyinde yer alan Erîşe köyünde de 3 askeri üssü bulunuyordu.

MİNBİC KÖYLERİ İŞGALCİLERCE BOMBALANIYOR
İşgalci Türk devletine bağlı çeteler, bugün Kuzey ve Doğu Suriye'nin Minbic kentine bağlı köylere de saldırdı. Çeteler, Um Cello ve El Erep Hesen köylerini yoğun bombardımana tuttu.