29 Nisan 2024 Pazartesi

Tetikçi medya günlerdir Çepni'yi hedef gösteriyor

Yandaş medya HDP 27. milletvekili ve DEM Parti İBB Eşbaşkan adayı Çepni'nin katıldığı televizyon programında Gezi hakkında yaptığı konuşmasını çarpıtıp "DEM Partililer ayaklanma çağrısı" yapıyor diyerek günlerdir hedef gösteriyor. Çepni'nin avukatı Alınak, çukur medyasının yaptığının haber değil bir iftira ilanı olduğunun altını çizerken, daha önce de defalarca hedef gösterildiğini kaydeden Çepni, hukuki yola başvurduklarını ekledi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 27. Dönem İzmir Milletvekili ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Murat Çepni, tetikçi medya tarafından günlerdir hedef gösteriliyor. 

AV. ALINAK: YAPILAN HABER DEĞİL HAKARET İLANLARIDIR
Çepni, seçimleri değerlendirmek için Medya Haber'de katıldığı bir programında Gezi direnişi hakkında konuşmuş, toplumsal kazanımları yeniden büyütebileceğine olan umudunu dile getirmişti. Yandaş medya, bu konuşmaları çarpıtarak Çepni'yi günlerdir hedef gösteriyor. Çepni'nin avukatı Bişar Abdi Alınak, sosyal medyada bir açıklama yaparak, ilgili medya organları, benzeri hedef gösterme ve itibarsızlaştırma operasyonlarını bugüne kadar defaatle sergileyen ve gazetecilikten uzaktan yakından ilgisi bulunmayan mecralar olduğunu kaydetti. İlgili içeriklerin haber adı altında iftira ve hakaret ilanları olduğunun altını çizen Alınak, "Fikrini olgularla teyit eden hiç kimsenin itibar edemeyeceği bu manipülatif içerikler hakkında her türlü hukuki yola başvuracağımızı duyurur, mağlubiyetinin utancını müvekkilimize leke sıçratarak örtmeye çalışanları önemle ihtar ederiz" dedi. 

ÇEPNİ: KONUŞTUĞUM KISMI AYAKLANMA ÇAĞRISI DİYE HEDEF GÖSTERİYORLAR
ETHA'ya konuşan Çepni, seçimlerde yenilgi alan AKP'nin trol orduları ve çukur medyasının durumdan görev çıkardığını dile getirdi. Günlerdir tetikçi A Haber'de servis edilen yalan haberleri işaret eden Çepni, "Yeni Şafak gibi mecralar ve sosyal medyada troller linç kampanyası yürütüyor" dedi. Çepni, şöyle devam etti: "Medya haber'deki programda; CHP tepki oyları aldı, halkımız bu durumu sorunların çözümü olarak değerlendirmemeli, bu yanılgı bizleri bekleme koridorlarında çürütür. Tıpkı Gezi'de olduğu gibi, eğer kendi örgütlü gücümüzle siyaset yapmadığımızda sonuç alamayız. 'Gezi'de demokrasi güçleri hazırlıksız olduğu için kazanamadık AKP devam etti, şimdi hızlıca örgütlenmeye girişmeliyiz' dedim. Bu kısmı 'DEM Partililer ayaklanma çağrısı yapıyor' diye iki akşamdır A Haber bu konuşmayı saatlerce ekranda tutup program yaptı."

Bu saldırılara daha önce de maruz kaldığını hatırlatan Çepni, söz konusu hedef göstermeye ilşikin yasal sürece başvurduklarını da ekledi. 

ÇEPNİ'NİN ÇARPITILAN KONUŞMASININ TAM METNİ ŞU ŞEKİLDE
"Gezi isyanı yaşandı değil mi? Bu coğrafyadaki belki de tarihte hiç yaşanmayan düzeyde bir halk isyanı niteliğiydi. Bütün coğrafyada, alanlara çıkıldı. Ayaklanmaz, isyan edilmez denilen halk isyan etti. Hep böyledir ya, 'bu ülkede kimse isyan etmez, sokağa çıkmaz, halk sürekli yakınır ama ayaklanmaz, isyan etmez' denilen bir coğrafyadır burası. Ve Gezi isyanı patlak verdi. Hepimizin dünyası değişti; yazdıklarımız, konuşmalarımız, sloganlarımız, düşünme biçimimiz değişti. Sonra ne oldu, Gezi daha ileri taşınabilirdi. Buna hazırlıksızdık biz ve bu hazırlıksız hali Gezi'yi olabileceği yere kadar taşıyamadı. Bu coğrafyada gerçek bir değişimi sağlayamadık. AKP zayıfladı, sendeledi ama yenilmedi. Ayakta durdu. Bunu şundan dolayı söylüyorum eğer bir olumlu gelişmeyi, doğru değerlendiremediysek, sonrasında tam tersi karamsarlıklar ortaya çıkar. Gezi'den sonra hatırlayın, 'Gezi bir defa oldu ama bir daha olur mu? Kesin olmaz'a dönüştü. Şimdi de aynı şey gerçekleşebilir, doğru anlamazsak eğer. Bundan dolayı söylüyorum.

'UMUT SOMUT BİR ŞEYDİR UHREVİ DEĞİL'
"Umut dediğiniz şey somut bir şeydir, uhrevi değildir. Sizin bütün hazırlığınız vardır; spor ayakkabınızı, eşofmanınızı giymişsinizdir, koşacaksınızdır. Spor ayakkabı giymez topuklu ayakkabı giyerseniz, koşamazsınız. Ne kadar umutlu, sportmen olursanız olun koşamazsınız. Umut dediğimiz şey somut. Hazırlık yaparsanız açığa çıkar. Umut var mı var. Neden, kazanmıştık. Kayyumları göndermişiz Van'da darbeyi engellemişiz, batıda sömürü ve soygundan beslenen suç şebekesini kaybettirmişiz.

'TARİKATLAR, CEMAATLER SADECE AKP'Lİ BELEDİYELERDEN Mİ BESLENİYOR'
"AKP'nin müteahhitleri, 'beş'li çeteler' sadece AKP'nin belediyelerinde mi palazlanıyorlar; bu tarikatlar, cemaatler sadece AKP'nin belediyelerinde mi besleniyorlar? Hayır! Değil! Kesinlikle değil. Bunu herkes çok iyi biliyor. Demek ki bu beklenti halinden çıkıp bu umudu hemen örgütlü hale getirmek lazım. Kürt halkı kazanmıştır, ağız dolusu söyleyebiliyoruz çünkü halkın kendi örgütlü gücü, programı kazandı. Orada belediyelerimiz demokratik, halkçı belediyecilik nasıl yapılacak gösterecek. Başarırız, başaramayız tartışırız. Ama kazanım somut. Batıda bunu diyemiyoruz. O yüzden umudun kendisini ne kadar örgütleyebiliyorsak..."