30 Nisan 2024 Salı

Taşeron şoförler: Hakkımız olanı istiyoruz

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nde çalışan taşeron araç şoförleri, yaşadıkları sorunlara ilişkin müdürlük önünde basın açıklaması düzenledi ve taleplerini sıraladı.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nde çalışan taşeron araç şoförleri, KATAŞ-SEN öncülüğünde Fatih'te bulunan müdürlük binası önünde basın açıklaması düzenledi. "Görmezden geldiğiniz, hakkını yediğiniz İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü taşeron şoförleriyiz. İş bıraktık, hakkımızı almaya geldik" pankartı açılan eylemde basın metnini Metin Yılmaz okudu.

Taşeron araç şoförleri olarak İstanbul'un dört bir yanında büyük bir özveriyle çalıştıklarını ifade eden Yılmaz, buna rağmen yıllardır yol ve yemek ücretlerinin gasp edildiğini kaydetti. Hak-İş'e üye olduktan sonra 4 işçinin işten çıkarıldığını ve sendikanın yanlarında durmadığını dile getiren Yılmaz, "Hakkımız olanı almaya geldik. Sağlık Bakanlığı'ndan ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden taleplerimiz var ve bu taleplerimizi duyurmaya geldik. Haklarımızı geri verin. Bizlere 'Yılbaşına kadar idare edin, bizlere zaman verin' dediğiniz emekçiler geldi. Duy sesimizi Kemal Memişoğlu" ifadelerini kullandı.

Yılmaz taleplerini şöyle sıraladı:
🔹"Asgari Ücret + yüzde 100 zam
🔹Yemek Ücreti
🔹Yol Ücreti
🔹Mesai Ücreti
🔹Araçları Yıkamak İçin Ücret veya Uygun Bir Mekan
🔹Şoför Odası (İlçelerde odamız yok ve kışın araçlarda donuyoruz.)
🔹Çocuk Parası
🔹Yakacak ve Ramazan Yardımı
🔹İSPARK ve park mekanlarına ait ücretlerin karşılanması (Bunları cebimizden ödemek zorunda kalıyoruz.)
🔹Saygınlık
🔹Sendikalı olma hakkımıza saygı duyulması
🔹İşten çıkarmalara son verilmesi
🔹İşten çıkarılan arkadaşlarımızın geri alınması
🔹EYT'li arkadaşlarımızın emekli olduktan sonra, şu an hali hazırda çalışmakta olan emekli arkadaşlarımız gibi işlerine son verilmeden çalışmaya devam etmesi
🔹Yapılan ve yapılacak olan ihale şartlarını öğrenmek"

Talepleri karşılanana kadar eylemlerini sürdüreceklerini ve işbaşı yapmayacaklarını belirten Yılmaz, şöyle devam etti: "Bizleri görmezden gelmeyin. Bizleri pandemide unuttuğunuz gibi şimdi de kadroya almayarak bizlere ihanet ediyorsunuz. Bu da yetmezmiş gibi elimizde bulunan kalifiye personeller varken KPSS ile şoför alımı yapıyorsunuz. Bizlerin açığını mı gördünüz, sizlere yanlış mı yaptık? Neden üvey evlat muamelesi görüyoruz? Bizler hak ettiğimiz kadroyu istiyoruz. Bu ayıbınızdan acilen dönmelisiniz. Biz taşeron şoförler sizlerin seçim yatırımı değiliz. Bizleri sakız çiğner gibi ağzınıza alamazsınız. Siz öncelikle verdiğiniz sözleri yerine getirin."

Eylemin ardından il sağlık müdürlüğü yetkilileri ile işçiler arasında görüşme sağlandığı ve işçilerin taleplerinin yüzde 80 oranında kabul edildiği öğrenildi.